Την παρουσίαση του πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού της Κομισιόν χαιρετίζει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως «η Ευρώπη προχωράει μπροστά με την πρότασή μας».

«Η εισαγωγή ενός Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού είναι σε καλό δρόμο για εφαρμογή. Αυτή είναι μία απόφαση η οποία θα διευκολύνει σημαντικά τη μετακίνηση των πολιτών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό αυτόν», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter στα Αγγλικά.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε retweet την ανάρτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας Φον Ντε Λάιεν για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν θα αποτελεί απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την COVID-19. Θα είναι δωρεάν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Επίσης θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας του πιστοποιητικού.

​«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να πετύχει τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων των Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού», δήλωσε μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Τετάρτης, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.