«Τα νέα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μισθούς και την αγοραστική δύναμη είναι δραματικά και διαψεύδουν με εμφατικό τρόπο κάθε προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού κλίματος ευφορίας από την κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Σύμφωνα με την έρευνα περίπου 850.000 εργαζόμενοι με καθυστέρηση 1 έως 12 μηνών παίρνουν τον μισθό τους, γεγονός που επιβεβαιώνει την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες εργαζόμενοι. Η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, με τις μειώσεις που έχουν υποστεί, βρίσκεται στα επίπεδα του 1980, ενώ στην αγορά εργασίας κυριαρχούν οι χαμηλοί μισθοί, η ανασφάλιστη εργασία και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Για την αντιμετώπιση αυτής της δυσβάσταχτης κατάστασης απαιτείται η συντονισμένη υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου. Επιπλέον, απαιτείται να μην ληφθούν μέτρα που θα αποδομήσουν περαιτέρω τις ήδη αποσαρθρωμένες εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και να αποσυνδεθεί η διοικητική μεταρρύθμιση και η κινητικότητα από απολύσεις στο δημόσιο» καταλήγει η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.