Σφοδρή επίθεση Πορτάλιου στον Τσίπρα για το Άγιο Όρος

Κάνει λόγο για «ανέξοδες αμπελοφιλοσοφίες» και «προσβολή στους Ζαπατίστας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:46
18/08/2014
Σφοδρή επίθεση Πορτάλιου στον Τσίπρα για το Άγιο Όρος
25
loading

Σκληρή κριτική ασκεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με βολές προς το επικοινωνιακό επιτελείο του ασκεί η απερχόμενη εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ελένη Πορτάλιου, στον απόηχο της επίσκεψής του στο Άγιο Όρος.

Με ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η κ. Πορτάλιου μέμφεται δριμύτατα το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, ειδικά για την επιλογή της ρήσης των Ζαπατίστας «όλα για όλους τίποτε για μας» που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η σφοδρή κριτική της Ελένης Πορτάλιου επικεντρώνεται στους επικοινωνιολόγους της Νέας Ελλάδας (πρόκειται για το σκληρό πυρήνα γύρω από τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά).

Η χρήση της φράσης αυτής, κατά την κυρία Πορτάλιου «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: τα άγια τοις κυσί. «Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού. Ταυτόχρονα όμως - και κυρίως - διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους.

Παράλληλα, η κ. Πορτάλιου επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να είναι παρών και να κάνει αισθητή την παρουσία του με ρήξεις σε θέματα όπως ιδιοκτησία και φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκκρεμή σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου, έλεγχος των χρηματοδοτήσεων του Αγίου Όρους, χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το επιτελείο της «Νέας Ελλάδας», που είχε αναλάβει την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα και προεκλογικά, μέσα και από το neaellada.gr, «κλέβοντας» το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία στιγμή, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και εσωκομματικών έριδων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να κάνουν λόγο για απαξίωση των καθ’ ύλην αρμόδιων κομματικών οργάνων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κεντρικής πολιτικής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ελένης Πορτάλιου:

Δύο υπήρξαν στα προ μνημονίου χρόνια οι θρησκευτικοί προορισμοί του Δεκαπενταύγουστου : η Παναγία Σουμελά και η Μεγαλόχαρη της Τήνου. Καθώς εκεί συρρέει ένα λαϊκός κόσμος πιστών, άλλοι ελπίζοντας στην εξ ουρανού παραμυθία και άλλοι απολαμβάνοντας τη θεία λειτουργία ως μέρος των πανηγυριώτικων εορτών που εξανθρωπίζουν τους τιμώμενους τοπικούς αγίους, οι πολιτικοί δεν έχαναν την ευκαιρία επικοινωνίας με το δικό τους ποίμνιο - τους κατά κόσμον ψηφοφόρους τους - μακριά από τα βάσανα του καθημερινού βίου. Σκωπτικά σχόλια συνόδευαν την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου στους δύο δημοφιλείς θρησκευτικούς προορισμούς και στο Άγιον Όρος, όπως και τα κομποσκοίνια και οι λαμπάδες της συζύγου του.

Τα τελευταία χρόνια η ανέχεια και η απελπισία μετρίασαν τις ελπίδες των πιστών για τη θεϊκή συνδρομή και οι θρησκευτικοί τόνοι, που είχαν κορυφωθεί με τον ιερό πόλεμο υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, έπεσαν. Η Εκκλησία τηρεί αιδήμονα σιωπή για τα κατά κόσμον βάσανα του ποιμνίου της, αποφεύγει γενικά να κάνει αισθητή την παρουσία της, προσφέρει ψιχία φιλανθρωπίας σε σχέση με την τεράστια περιουσία της και την οικονομική στήριξη του κράτους, μέσω άμεσης χρηματοδότησης και φοροαπαλλαγών. Φυσικά υπήρξαν ιεράρχες που αντέκρουσαν ευθέως τη φίλα προσκείμενη στη Χρυσή Αυγή πτέρυγα της Εκκλησίας, αλλά αυτή η στάση δεν αναιρεί την ανταγωνιστική σχέση Αριστεράς και Εκκλησίας πάνω σε μείζονα ζητήματα, όπως ακριβώς η διαδικασία αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το επίσημο κράτος δεν αναιρεί την ανταγωνιστική σχέση ΣΥΡΙΖΑ - συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σ' αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επισκεφτεί μέρες Δεκαπενταύγουστου το Άγιον Όρος. Η Αυγή αντιμετώπισε το θέμα ειδησεογραφικά με σύντομες ενημερώσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοί του (Ν. Παππάς, Γ. Αμανατίδης, Μ. Λυκόπουλος) δεν συζήτησαν τίποτα ουσιώδες από τα επίδικα των σχέσεων κυβερνώσας Αριστεράς και Εκκλησίας.

Η Ελλάδα είναι ένα ανολοκλήρωτο κοσμικό κράτος - η Εκκλησία στηρίζεται από την πολιτική εξουσία, διαπλέκεται μαζί της ιστορικά και αιμοδοτείται οικονομικά με δημόσιο χρήμα. Πολύ απλά δεν ισχύει ο χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η θέση αυτή δεν θίγει φυσικά ούτε τη χριστιανική εκκλησία των πιστών που έχουν κάθε δικαίωμα να θρησκεύονται, όπως, άλλωστε, και οι πιστοί όλων των άλλων δογμάτων, για τους οποίους υπάρχουν κατάφορες διακρίσεις και παραβιάσεις δικαιωμάτων στη χώρα μας - αναφέρομαι στις αποδιοπομπαίες θρησκείες , όπως το Ισλάμ, και στην πυρπόληση αυτοσχέδιων χώρων λατρείας των πιστών αυτής της θρησκείας. Ανεξιθρησκεία και ισότητα δικαιωμάτων θρησκευόμενων και άθεων δεν πρόκειται να υπάρξει όσο η Εκκλησία παραμένει μέρος της κρατικής δομής και οι πολιτικοί σταυροκοπιούνται όχι ως ιδιώτες αλλά ως εκπρόσωποι της κοσμικής εξουσίας.

Προς τι, λοιπόν, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της συνοδείας του στο Άγιον Όρος; Σπεύδω να πω ότι ο διάλογος ΣΥΡΙΖΑ και μοναστηριακής διοίκησης του Αγίου Όρους δεν απαγορεύεται εξ ορισμού. Το ζήτημα είναι επί ποίων θεμάτων διαλέγονται. Πάλι από την ειδησεογραφία της Αυγής πληροφορούμαστε ότι αντάλλαξαν ανέξοδες (αμπελο)φιλοσοφικές απόψεις με «ειλικρίνεια» και «σεβασμό» περί της κοινής βάσης της «αλληλεγγύης» και της «ισότητας» που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι μονές έχουν εγγεγραμμένες στις σημαίες τους. Οι αναφορές στο Νίτσε και τον Ηράκλειτο - μυστήριο τι είπαν επ' αυτών οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ - καλύτερα να μείνουν ασχολίαστες. Αυτό, όμως, που αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους είναι η ταύτιση των κοινοτήτων των μοναχών με τις Ζαπατίστικες κοινότητες. Το σύνθημα «Όλα για όλους τίποτε για μας» χρησιμοποίησε, όπως γράφει η Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας για να περιγράψει τον τρόπο ζωής των πατέρων του Άθω. Τα άγια τοις κυσί, λοιπόν. Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού. Ταυτόχρονα όμως - και κυρίως - διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν.

Ένα άρθρο του Νίκου Καρανίκα με τον τίτλο «Η Αριστερά που θα κοινωνήσει, η κοινωνία που θα αυτοκυβερνηθεί» (Αυγή 12/8) εμβαθύνει στα επίδικα που δεν συζητήθηκαν ή συζητήθηκαν χωρίς να ανακοινωθούν. Μέσα από την παράθεση ασύνδετων μεταξύ τους αναφορών - από τους Ζαπατίστας μέχρι τον Μαρξ - το άρθρο αναφέρεται στο υλικό μέρος της ιστορίας : «Η διαχείριση αλλά και η φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι πολιτικές που θέλουν τον «κρίσιμο χρόνο» τους, τη συγκυρία, τη δυναμική της κατάστασης που θα δημιουργήσει συναίνεση και αποτέλεσμα χωρίς να προκαλέσει πόλεμο τριβής και διασπορά δυνάμεων». Και συνεχίζει με το αφορολόγητο της εκκλησίας, σε αντίθεση με το μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να μη διασπαστεί η συμμαχία με τους πεινώντες και διψώντες δικαιοσύνη, λες και οι λαϊκές τάξεις θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τον εκκλησιαστικό πλούτο και πλουτισμό.

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι δυστυχώς αμείλικτες και οι αποφάσεις δεν είναι της αρμοδιότητας των επικοινωνιολόγων της Νέας Ελλάδας αλλά των πολιτικών και έχουν σκληρά ταξικά χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλην των δεκάδων άλλων τεράστιων θεμάτων τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει, έχει μπροστά του δύο μείζονα προαπαιτούμενα της πολιτικής που διατείνεται ότι θα ασκήσει: τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και τη φορολογία του πλούτου. Αλλιώς η χώρα θα συνεχίσει τον σημερινό δρόμο, με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Κι εδώ οι σχέσεις κράτους- Εκκλησίας δεν αντιμετωπίζονται με την αγιαστούρα του πολιτικού. Τα θέματα στα οποία υποχρεούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί είναι : ιδιοκτησία και φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκκρεμή σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου, έλεγχος των χρηματοδοτήσεων του Αγίου Όρους, χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, Στα βασικά αυτά πρέπει να γίνουν ρήξεις. Δεν θα ήθελα να θυμίσω τον Αντώνη Τρίτση που προχώρησε στην εθνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και αποπέμφθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι καιροί αλλάζουν προς το χειρότερο. Ακριβώς γι' αυτό τα 3.795.000 πιστών ή άπιστων φτωχών δεν μπορεί πλέον να τρέφονται με τη θεία κοινωνία. Οι έχοντες και κατέχοντες πρέπει να πληρώσουν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar M.L Gore

  Καλά ούτε να λατρέψει τον \'\'νέο\'\' του Θεό δεν μπορεί ο μικρός αυριανός πρωθυπουργός . Αμέσως έπεσαν οι άπιστοι σύντροφοι να τον φάνε , ξεκαθαρίζοντας του ότι \'\'δεν θέλουν τέτοια\'\' !
  Από την άλλη όμως , πάλι καλά που δεν πήγε στην Μέκκα .

 2. avatar mirallas

  χαχαχχαχαααχαχααχα μέχρι και στην Μέρκελ θα φτάσει για λίγους ψήφους. Γεια σου ρε Αλέξη που μπέρδεψες τα μπούτια σου.

 3. avatar greeksman��������� ����������

  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

 4. avatar revolman

  Δίκιο έχει βρε Αλέξη μου η κυρία \'\'απιθανίδου\'\'. Στο Άγιο Όρος βρήκες να πάς??? Τι θα πούν τώρα οι ζαπατίστας???
  Κι όμως, ο Ελληνικός λαός, αυτούς τους ανιστόρητους, άθεους και ανθέλληνες θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές για να τον κυβερνήσουν. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει τέτοια ποσοστά η χρυσή αυγή... Γιατί όσο θα υπάρχουν η Πορτάλιου, η Ρεπούση , ο Κούλογλου και διάφοροι άλλοι που ,με τις ψήφους κάποιων αδαών, κάνουν παντός τύπου ανιστόρητες ανθελληνικές δηλώσεις και προσβάλλουν ότι έχει απομείνει απο το πατριωτικό - θρησκευτικό του αίσθημα, τόσο η αντίδραση θα οδηγεί σε διψήφια ποσοστά το άλλο άκρο. Κρίμα για τον Ελληνικό λαό.....

 5. avatar ROBOCOP

  Α ρε Ελληνα τι πας και στηριζεις στην κάλπη!:) Να ταν τα προβλήματα μας αυτοί οι ζαπατιτα....πως τους λένε τέλος πάντων!

  1. avatar greeksman��������� ����������

   ΤΣΑΜΠΑΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ

 6. avatar Aimilios

  αυτα που λεμε ως ανεκδοτα,
  ο ισλαμοσυριζα τα εχει ως πραγματικοτητα...
  Απολογησου ελληνικε λαε γιατι θιχτηκαν οι ζαπατιστας...
  Τι ακριβως προτεραιοτητα εχουνε οι ελληνες με εναν τετοιο \"πρωθυπουργο\";
  Νουμερο 23570237503 στην λιστα του;

 7. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

 8. avatar n1K0SsT

  Μαζεύτηκε το κάθε Παρτάλι στο \"κόμμα\" του και φυσικά έρχεται η στιγμή που θα τα σπάσουν για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν όπως οι Ζαπατίστας. Δηλαδή μιλάμε για ό,τι πιό σημαντικό για τον Έλληνα και τα προβλήματά του : οι Ζαπατίστας!

 9. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ !! ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ !!!

 10. avatar Αθηναίος

  Όποιος ασχολείται με τα πίττουρα (Τσίριζα και τα ανθυποκόμματα της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ αριστεράς).... τον τρώνε οι κότες.... Πολύ ασχολείσθε με τα εξαιρετικά αυτά ΠΡΟΣΩΠΑΤΑ..... που θα έλεγε και ο Θύμιος....

 11. avatar Αθάνατα ΜΜΕ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος που μίλησε για θρησκευτικές ελευθερίες των πάντων από χο μέχρι βουδιστές. Αυτό που τους ξινίζει είναι πως ο Τσίπρας σέβεται το τζαμί αλλά ΚΑΙ την εκκλησία....

  1. avatar Αθηναίος

   Μάλλον τσιριζάκι, τραγικό. δεν ξύπνησες ΑΚΟΜΑ.....

   1. avatar Αθάνατα ΜΜΕ

    Εγώ κοιμάμαι δυο χρόνια νεοδημοκράτη φασίστα
    Εσύ κοιμάσαι 40 χρόνια!

    1. avatar greeksman��������� ����������

     ΑΜ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΞΗΝΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΑΙΟΥ

  2. avatar Χρήστος

   Ποιός ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πρώτος για θρησκευτικές ελευθερίες; Ξεκίνα από το Σύνταγμα, άρθρο 13, 14 και 59.
   Επίσης, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ξεκινά ,με (Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος) και συνεχίζει στο άρθρο 3 \"Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. \". ΟΚ; Σεβόμαστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την επικρατούσα θρησκεία..
   Όταν πήγε ο Σαμαράς τον Φεβρουάριο στο Αγ. Όρος, ελπίζω να μην ήσουν ένας από τους επικριτές του, που τον έλεγαν υποκριτή! Για να διαβάσουμε τα σχόλια :
   http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/644149/sto-agio-oros-o-samaras/
   http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/644221/eftase-sto-agion-oros-o-prothupourgos/
   http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/644284/sto-agion-oros-gia-deuteri-mera-o-adonis-samaras/
   http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/644329/siga-siga-i-ellada-afinei-piso-tis-meres-tis-dokimasias/
   http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/644535/o-kinezos-monahos-pou-suginise-ton-adoni-samara-/
   Άστο φίλε, όπως πήγε και είδε τον Σόϊμπλε, έτσι πήγε να δει και την Εκκλησία.
   Αλήθεια, ξέρεις τι σχέση έχει η εκκλησία με το Αγ. Όρος ;;;;;;;

  3. avatar Mihalis78

   Εχμ η κυρία είναι φανατικά υπέρ της κοσμικότητας και των θρησκευτικών ελευθεριών, οπότε κάτι πάει πολύ στραβά με το σκεπτικό......

 12. avatar shellocker

  παω μεχρι τη τουαλετα και ερχομαι !

 13. avatar Thanatos

  εδω ο κοσμος καιγεται..... εδω πληρωνεις πληρωνεις πληρωνεις και πηγαινοντας να κανεις καταγγελια σε κρατικη αρχη σου λεει η διευθυντρια στα ισια : Αστην αλλα και απαντηση να παρεις, ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ θα σουρθει μετα απο κανα χρονο.... γιατι δεν εχουμε προσωπικο λογω περικοπων.....
  και τα παιδιά παιζουν το μουπες... σουπες... κουπες
  σε δουλειά να βρισκονται..
  επικοινωνιακα επιτελεία και πρασινες τριχες......
  ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ. ΑΛΕΚΟ...ΠΟΛΛΗ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΜΑΖΕΨΕΣ ΗΔΗ
  ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΧΟΡΤΑΣΑ. ΘΕΛΩ ΟΥΣΙΑ, Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ
  ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ...... ΑΜΑ ΔΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.....

 14. avatar Ανδρεας

  Νατααα όπως ακριβώς οι της Λίνκε στην γερμανία διασπάστηκαν γιατί έπρεπε αυτό το 10 % που τώρα έχουν στις εκλογές να το πάρουν , θυσιάζοντας παραδοσιακές τους αξίες, κομμουνιστικές, αριστερές, φιλολαϊκές κλπ κλπ...
  Εδώ έφτασε βουλευτής τους να λέει να πληρώσουν την κρίση πρώτα οι ιδιοκτήτες των γιώτ στην Σκιάθο κι όχι ο γερμανός πολίτης...
  Έτσι και τώρα ΣΩΣΤΑ λέει η κυρία πως για να έρθουν τα προβατα στο μαντρί, ο Αλέξης σε λίγο και τον Τσάβεζ και τον Κάστρο θα αποκυρήξει !
  Οπότε ΕΔΩ σε θέλω τώρα αρχηγέ: είσαι ΥΠΕΡ η ΚΑΤΑ της εθνικοποίησης που λέει υπέρ των ακτημόνων και φτωχών;

  1. avatar papaki

   Γέρασες κυρ-Ανδρέα, αλλά τα κριτήριά σου θέλουν ακόμα δουλειά. Το \"αρχηγέ\" είναι πολύ τιμητικός τίτλος για να τον χαραμίζεις σε αυτό το πρόσωπο.

 15. avatar Κι η αλλη πλευρα

  έτσι... ας μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους....

  1. avatar Αθηναίος

   Αναρρωτιέμαι : Οι αρλούμπες ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ των κομμουνιστών, έχουν περιθώριο για να έχουν....Θέση ;;!!!

 16. avatar greeksman��������� ����������

  ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΡΑ

 17. avatar Aimilios

  ναι σπυρο θα ητανε ετσι αν μιλουσαμε για διαφορετικη γνωμη..
  Εδω ομως μιλαμε για τον Τσιπρα τον ΠΟΛΕΜΙΟ της διαφορετικης γνωμης,
  θελει να καταργηθει η θρησκεια,
  θελει να καταργηθουν οι παρελασεις και η εθνικοτητα γενικοτερα
  Και αφου φασιστικα θελει να επιβαλλει σε εμας τις φασιστοκομμουνιστικες αποψεις του,
  ερχεται τωρα για χαρη των ψηφων και αναιρει ή κοροιδευει τις ιδιες του τις αποψεις
  Αντε του χρονου προεδρος στο συμποσιο των ΜΑΤ να ψελνει τα ευαγγελια με φοντο ελληνικη σημαια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει