Πανελλαδική δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού ΣΚΑΪ πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse σε δείγμα 1.306 ατόμων από τις 26-28 Φεβρουαρίου.

Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την Κυβέρνηση σχετικά με τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το 44% αξιολογεί θετικά την Κυβέρνηση σε αυτό το θέμα έναντι του 51% που την αξιολογεί αρνητικά.

Αρνητικά όμως αξιολογούν και την αντιπολίτευση στην αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο θέμα σε ποσοστό 59%.

Το 44% των ερωτηθέντων θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του 25% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή; Σε ποσοστό 38% θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, το 23% ΣΥΡΙΖΑ, το 7,5% Κίνημα Αλλαγής, το 6% ΚΚΕ, το 4,5% Ελληνική Λύση, το 3% ΜέΡΑ 25.

Το ανατρεπτικό ποσοστό των Ελλήνων που θέλει παράταση του lockdown

Πανελλαδική δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού ΣΚΑΪ πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse σε δείγμα 1.306 ατόμων από τις 26-28 Φεβρουαρίου.

Ο κορονοϊός, οι μεταλλάξεις του αλλά και το lockdown ήταν μέσα στα βασικά ερωτήματα τα οποία τέθηκαν στους πολίτες και τα ευρήματα σε κάποιες περιπτώσεις είναι αξιοσημείωτα.

«Πόσο σας ανησυχούν οι καινούριες μεταλλάξεις του κορονοϊού;» ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες και το 56% απάντησε πολύ ή αρκετά. Το 21% απάντησε μέτρια ενώ το 19 % ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

«Θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό;» ήταν η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν και η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε ναι. Συγκεκριμένα το 80% φαίνεται θετικό απέναντι στο εμβόλιο έναντι του 18% που είναι αρνητικό.

«Πότε θα κάνετε το εμβόλιο του κορονοϊού;». Το 75% απάντησε το συντομότερο δυνατό ή μετά από 2-3 μήνες.

Αξιοσημείωτο εύρημα είναι πως το 68% των ερωτηθέντων επιθυμούν παράταση του lockdown.