«Όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Όπως βλέπετε η πανδημία δεν υποχωρεί. Είναι μια δύσκολη ασθένεια και πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι, δυστυχώς, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα υποχωρήσει. Κάνω έκκληση. Καταλαβαίνω τον κόσμο, έχει πιεστεί, δεν αντέχει άλλο, αλλά είμαστε στο τέλος της διαδρομής. Είναι κρίμα».

Αυτό είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Θέμα 104,6 για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας Όπως είπε, παρατηρείται κόπωση του πληθυσμού, απηύθυνε έκκληση, ωστόσο, να είναι προσεκτικός ο κόσμος,

«Είμαι βέβαιος ότι από τα μέσα Απριλίου και μετά θα είμαστε πολύ καλύτερα και από τον Μάιο και μετά πολύ – πολύ καλύτερα, γιατί πια θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικίες 50 και άνω. ‘Αρα, αυτοί που κυρίως μπαίνουν στα νοσοκομεία και προκαλούν πίεση στο σύστημα υγείας, θα έχουν εμβολιαστεί. Η ασθένεια θα υπάρχει, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας θα μειωθεί. ‘Αρα, θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε έναν κάποιο βαθμό στην κανονική μας ζωή» ανέφερε.

«Δεν θέλουμε να πεθάνει ο Κουφοντίνας»

«Δεν θέλουμε να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, είναι πολύ λυπηρό» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Την ευθύνη σήμερα έχουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι όταν απειλείται η ζωή του από την απεργία πείνας, τότε μπορούν να επέμβουν.

Αναφέρθηκε στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπου σημειώνεται ότι η υποχρεωτική σίτιση στα πρώτα στάδια είναι πράγματι βασανιστήριο, όμως όταν απειλείται η ζωή του τότε παύει να είναι βασανιστήριο.

Μιλώντας για τη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κουρτόβικ, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε γιατί δεν ακολουθεί τη νόμιμη οδό για να ικανοποιηθεί το αίτημα του, σημειώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο: «Αν η ίδια δεν πιστεύει στη δικαιοσύνη, τι μας πρήζει;».

Μιλώντας για το μπαράζ επιθέσεων από ομάδες του αναρχικού χώρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Ο στρατός του Κουφοντίνα δεν ταράζει τη Δημοκρατία; Όσοι πετάνε μολότοφ δεν είναι τρομοκράτες;».