Πλήρη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού παρείχε ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς προς το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει με αιχμή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και την εμπλοκή του στην υπόθεση σεξουαλικών κακοποιήσεων, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους υπουργούς για την ανάγκη πολιτικής συνοχής, υπενθυμίζοντάς τους ότι η Λίνα Μενδώνη έχει συνεργαστεί μαζί τους παραγωγικά σε ζητήματα κοινών τους αρμοδιοτήτων.

«Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος να μην υπάρχει αλληλοστήριξη, όταν εγείρονται κρίσιμα ζητήματα.

Και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων», επιχειρώντας να κλείσει το θέμα και δίνοντας παράλληλα το περίγραμμα της ομιλίας του αύριο στη βουλή κατά τη συζήτηση που θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου και θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα των ημερών που είναι οι καταγγελίες της σεξουαλικής κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι, το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερώσει το σώμα «για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου». Η ενημέρωση γίνεται με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη “συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως” [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

TAGS