Την εξαίρεση των Ταμείων των ενστόλων από την ένταξη στο ΕΤΕΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πριν από λίγο, κατά την έναρξη της συζήτησης για το πολυσυζητημένο πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Βρούτσης κατέθεσε νομοτεχνική ρύθμιση, με την οποία τα Ταμεία των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Λιμενικών έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 31-12-2014 να μετατραπούν σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και να μην ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων των ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτη.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας θυμίζουν ναρκοπέδιο τους τελευταίους μήνες, λόγω της μη εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά και τις αποδοχές τους, και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό του κλάδου.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τους ενστόλους ότι εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μετοχικών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις.