Σε διπλή παρέμβαση προχώρησε το ΚΚΕ, με τον Περισσό να αναφέρεται σε δύο θέματα: την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και για την προμήθεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, αυτό των συγκεντρώσεων, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τονίζει:

«Η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α. και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους».

«Τραγικά τα αποτελέσματα»

Όσον αφορά το ζήτημα «για τις καθυστερήσεις και τους ανταγωνισμούς στην προμήθεια εμβολίων», σε σχετικό σχόλιο αναφέρεται:

«Εμπορικοί πόλεμοι χωρών και εταιριών για τα εμβόλια…

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις…

Προνομιακή αντιμετώπιση ισχυρών κρατών…

Απόρρητες συμφωνίες της ΕΕ με φαρμακοβιομηχανίες…

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα, όταν τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της επιστήμης και της ανθρώπινης εργασίας υποτάσσονται στο κυνήγι του κέρδους.

Ή αλλιώς… Ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός και ορατός “ιός”!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.