Έναν πολυήμερο διπλωματικό μαραθώνιο ξεκινά σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να προωθήσει τις εθνικές μας θέσεις, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και αυτών που εκφράζει η χώρα μας από χθες στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Ήδη σήμερα και αύριο το μέλος της κυβέρνησης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενώ την επόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Ντομινίκ Ραμπ, ενώ είναι πολύ πιθανό όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, από το Λονδίνο να μεταβεί στο Δουβλίνο.

Ακολούθως τη μεθεπόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται εξίσου σημαντικό για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει σωρεία από τηλεδιασκέψεις με την Εσθονία, τον Άγιο Βικέντιο και της Γρεναδίνες.

Παράλληλα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ που είχε κανονιστεί να επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα στις 30 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά το ταξίδι αναβλήθηκε λόγω πανδημίας.