«Δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Ελιά. Πρόκειται για “δήθεν αντίθεση που δεν υπάρχει”, η Ελιά είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ το οποίο αποτελεί τον κορμό της».

Αυτή ήταν η θέση που παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, εν μέσω σφοδρών διαφωνιών κορυφαίων στελεχών για το εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του ως κορμός της Ελιάς ή να διαλυθεί σε αυτήν.

Για τη θέση του προέδρου του κόμματος, τοποθετήθηκε ο γραμματέας Επικοινωνίας της Χαριλάου Τρικούπη, Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. «Ενώ το ΠΑΣΟΚ έδινε μάχη για την ύπαρξή του, κάποια μέλη του συμπεριφέρονταν απαράδεκτα», είπε ο κ. Καρύδης.

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς μάλιστα για την απαίτηση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Τόνιας Αντωνίου να παραιτηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει την ευθύνη να προσαρμόσει τα πράγματα και να πάμε μπροστά» και στη συνέχεια προέτρεψε τους δημοσιογράφους να μην ασχολούνται με τα παραπολιτικά. «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συσπείρωση», είπε ο κ. Καρύδης, προσθέτοντας: «και ενότητα και όχι να ασχολούμαστε με τα παραπολιτικά».

«Στόχος μας είναι να είμαστε τρίτο κόμμα, η τρίτη λύση», συμπλήρωσε για να ξεκαθαρίσει ότι τώρα μπορούν να είναι στην κυβέρνηση αλλά αύριο μπορούν να είναι στην αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Καρύδης πάντως αναφέρθηκε και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που επιβάλλει η τρόικα και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει και δε θα δεχθεί τις απαιτήσεις της.