Σήμα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, συγκρίνοντας την τωρινή επιδημιολογική κατάσταση με ένα μήνα πριν, δηλαδή στις 14 Δεκεμβρίου. Όπως είπε: «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», προσθέτοντας ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Ερωτηθείς για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Χρήστος Ταραντίλης ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία», ωστόσο επανέλαβε ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα. Θέλουμε να ζήσουμε μία κατάσταση που δεν θα ξεφύγει και θα μπορεί να είναι διαχειρίσιμη» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά  την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων».