Με αποστάσεις, μάσκες, rapid test και σε τρεις δόσεις για λόγους πρόληψης από τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν οι ορκωμοσίες των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, ενώ δεν έλειψαν τα χαμόγελα και οι καθιερωμένες φωτογραφίες με τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Ο αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε μόνο στην ορκωμοσία των έξι πρώτων υπουργών και υφυπουργών και στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ στο σύντομο διάστημα μέχρι την επόμενη ορκωμοσία είχε μία σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό.    

Πρωτόγνωρο όπως επιτάσσει η υγειονομική κρίση ήταν το τελετουργικό της ορκωμοσίας, καθώς πριν την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο, όλοι οι πολιτικοί υποβλήθηκαν σε rapid test και ήταν αρνητικοί, ενώ μετά τις υπογραφές, χρησιμοποίησαν το αντισηπτικό για να απολυμάνουν τα χέρια τους.  Σημειώνεται μετά το πέρας και του τρίτου γκρουπ, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς και ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Τα πρώτα μηνύματα των νέων υπουργών

«Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα, με πνεύμα κοινής λογικής, και φυσικά με ευαισθησία. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν κι επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή πρέπει να προχωρήσουν πλάι – πλάι» δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αισιόδοξος και ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας τόνισε: «θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτό το υπουργείο. Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσουμε ώστε να αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό τον τομέα στη χώρα μας».

«Με ενότητα, και με πίστη, με σχέδιο, θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε” το μήνυμα του νέου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος δήλωσε: «Είναι ώρα για δουλειά. Πρόκειται για ένα κρίσιμο υπουργείο το οποίο στοχεύει μεταξύ άλλων στην ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.