Παρών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος παρά τις αντιδράσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Μάλιστα μετά το τέλος της ορκωμοσίας της πρώτης ομάδας των υπουργών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε για λίγο με τον πρωθυπουργό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρείται από πλευράς της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί η χρυσή τομή.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτές για ατομική προσευχή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμείται η ενεργοποίηση των όποιων κατασταλτικών μέτρων.

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το θέμα που ανέκυψε με την εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα εξελιχθούν καλά».

Από την πλευρά του, πριν την αποχώρησή του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα μέλη της πρώτης ομάδας του υπουργικού συμβουλίου «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.