«Οι ίδιοι οι βουλευτές να προσλαμβάνουν τους υπαλλήλους των γραφείων τους»

Η πρόταση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:09
17/06/2014
«Οι ίδιοι οι βουλευτές να προσλαμβάνουν τους υπαλλήλους των γραφείων τους»
4
loading

«Οι ίδιοι οι βουλευτές να έχουν την ευθύνη των προσλήψεων όσων υπαλλήλων δικαιούνται και να μην αποσπώνται δημόσιοι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες τους», πρότεινε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία και την αξιολόγησή τους.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα αξιολογηθούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, κάτι που νωρίτερα είχε δηλώσει κατηγορηματικά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε ότι «δεν επιφέρει καμία επίπτωση στους υπαλλήλους που θα κριθούν με χαμηλή βαθμολογία», για να προσθέσει ότι «μπορεί να τους προσφερθούν ευκαιρίες επιμόρφωσης, αλλαγής αντικειμένου ή να τους γίνουν συστάσεις για να γίνουν αποδοτικότεροι».

Επίσης, η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 έκανε γνωστό ότι στο υπουργείο «σχεδιάζουμε το μεγάλο χάρτη της κινητικότητας, χωρίς διαθεσιμότητα και απολύσεις για το 2015, κάτι που πετύχαμε με σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Επίσης, για τη στάση των αστυνομικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών έναντι των απολυμένων καθαριστριών, είπε ότι «πρέπει να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Ελληνική Αστυνομία, για την πρόληψη φαινομένων σαν αυτά που είδαμε με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Θέλουμε μια αστυνομία που θα προστατεύει τους πολίτες, την πολιτεία και τους θεσμούς, αλλά δε θα επιτίθεται χωρίς αιτία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΟΥΡΑΝΟΣ

  Ο νόμος του Περικλή σας χρειάζεται λ..α ,Βαρεθήκαμε να σας βλέπουμε και να ακούμε τα ψέματα και τις υποσχέσεις σας.

 2. avatar manos koumiotis

  εγβυα πρ;οτεινα και κάτι πιο ριζοσπαστικό και ίσως καλ;ύτερο. Οι βουλευτές, βεβαίως - βεβαίως, να προσλαμβάνουν τους υπαλλήλους που επιθυμούν και να τουσ πληρώνουν κιόλας για να μην έχω φορο-χαρατσια για άχρηστους. Θα προκαλούσα αν πρότεινα να βγεί σε δημόσια διαβούλευση η π΄ροταση μου ??? - κάντε γκάλοπ λοιπόν να δούμε.

 3. avatar Χρήστος

  πωπω! Η Χριστοφιλοπούλου. διαπραγματεύτηκε σκληρά με την τρόϊκα για να μην υπάρχουν απολύσεις!!!!
  Ε, την επόμενη φορά να διαπραγματευτεί σκληρότερα να έχουμε προσλήψεις !!!

 4. avatar liza

  ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει την βαθμολογία που θα βάλετε στα δικά σας παιδάκια; μας δουλεύετε κυρία μου;
  και φυσικά μία και θα τους κρίνεται με άριστα μετά θα έχουν την δυνατότητα πρόσληψης μια καλή θέση στο δημόσιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει