Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ συμπαθούσε, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ διαταράχθηκαν με την προμήθεια από πλευράς Άγκυρας των S-400, ωστόσο ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας επιθυμεί να πλευρίσει και τον νέο Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ερντογάν ελπίζει σε «νέα σελίδα» στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, ενώ ταυτόχρονα εύχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση «να απαλλαγεί από την στρατηγική της τύφλωση». Επίσης, πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι αντικείμενο εφαρμογής «δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόσο εκ μέρους των ΗΠΑ όσο και εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο ως προς την ανατολική Μεσόγειο, όσο και ως προς τους S-400. Ευχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαλλαγεί από την στρατηγική τύφλωση που την διακατέχει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Πιστεύω ότι ο (Τζο) Μπάιντεν θα αποδώσει την δέουσα σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ», πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.