Mε γλώσσα που δεν μας έχει συνηθίσει αναφέρεται ο 84χρονος πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και πάλαι ποτέ δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας στην καθυστέρηση που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την έναρξη των εμβολιασμών του πληθυσμού κατά της πανδημίας του κορονοϊού. «Οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι «κωλοβαράνε», ανακοίνωσαν ότι θα συσκεφθούν στις 29 Δεκεμβρίου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Όπως τονίσει χαρακτηριστικά, «πιστεύω ότι το σοβαρότερο θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει κατεπειγόντως είναι η επίσπευση έγκρισης και έναρξης των εμβολιασμών. Επειδή ο αρμόδιος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστερεί εξοργιστικά και εγκληματικά, αναγκάστηκα να γράψω στο Facebook με αιχμηρή γλώσσα, μήπως και ξυπνήσει κάποιος».

Η ανάρτηση του κ. Σωτήρη Κούβελα, πατέρα του νυν βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη, έχει ως εξής:

«Πνίγομαι και μιλάω «γαλλικά».

Ο Οργανισμός έγκρισης φαρμάκων στην Ευρώπη κοιμάται και ο διάβολος χορεύει.

Οι Άγγλοι έδωσαν έγκριση και αρχίζουν τους εμβολιασμούς

Οι Αμερικανοί εγκρίνουν και ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Οι ευρωπαίοι αρμόδιοι το “κ…βαράνε”. Ανακοίνωσαν πως θα συσκεφθούν στις 29 Δεκεμβρίου!!!  Οι άνθρωποι είναι “ψεκασμένοι”.

Οι Ηγέτες της Ευρώπης να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους: Να παραγγείλουν το εμβόλιο, να ξεκινήσουμε και εμείς.  Αφού το εμβόλιο είναι καλό για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, είναι καλό και για τους Ευρωπαίους.

Να μπει φρένο στους θανάτους και στον κατήφορο  της οικονομίας και της κοινωνίας».