Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απηύθυνε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ενημερώνοντάς τον πως οι βουλευτές – γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τον σχεδιασμό του Υπουργείου.

«Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών» αναφέρει η κα Γεροβασίλη.

Παραθέτει δε όλα τα ονόματα και τις ειδικότητες των γιατρών – βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

  •  Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια
  • Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος
  • Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
  • Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος
  • Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
  • Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος
  • Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος
  • Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος
  • Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
  • Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογία

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε για το πόσοι γιατροί ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για ενίσχυση του ΕΣΥ και απάντησε πως ήταν μόλις οκτώ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης με τη διττή ιδιότητα και του γιατρού επέλεξε να συστρατευτεί στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού ζητώντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πνευμονολόγος, στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, μια περιοχή που γνωρίζει καλά αφού εκεί εκλέγεται από το 2012.

Υπάρχουν δύο ακόμη τουλάχιστον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αποφάσισαν να κινηθούν ανάλογα προκειμένου να αποσυμφορηθεί έστω και κατ’ ελάχιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο Χρήστος Κέλλας και ο Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Στη μάχη κατά της πανδημίας η γιατρός, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μάρα Αθανασίου

Την πρόθεσή της να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού εκφράζει με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Δυτικού Τομέα Αθηνών, γιατρός Μαρία Αθανασίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στην επιστολή της η κ. Αθανασίου αναφέρει:

«Βλέποντας το κύμα του κορονοϊού που απειλεί τη χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη σας, θα ήθελα να προσφερθώ εθελοντικά, ως ιατρός, αφού πρωτίστως γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μπορώ να προσφέρω στα νοσοκομεία Αθηνών».