Ανακοίνωση, με την οποία καυτηριάζει διαδικτυακό σχόλιο μέλους της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί την άμεση διαγραφή του Δημήτρη Κοντζέ από τη  Νέα Δημοκρατία, τον χαρακτηρίζει «νοσταλγό του Ολοκαυτώματος», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμία ανοχή στον χρυσαυγιτισμό».

«Ο Δημήτρης Κοντζές, προβεβλημένο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Σμύρνη, προχώρησε σήμερα σε μια αήθη επίθεση εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Εκπροσωπώντας το «νέο ήθος» της ελληνικής δεξιάς επιδόθηκε σε έναν συνδυασμό χυδαιολογίας και τραμπουκισμού που απέληξε στην εφιαλτική προσταγή «άντε και στα τρένα».

Οι νοσταλγοί του Ολοκαυτώματος δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Καμία ανοχή στον χρυσαυγιτισμό! Απαιτούμε την καταδίκη των απόψεων του Δημήτρη Κοντζε και καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να τον διαγράψει άμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην επίμαχή του ανάρτηση στο Twitter, ο Δημήτρης Κοντζές έκανε λόγο για «κόπρους» που «σκούζανε στο Πολυτεχνείο» και οι οποίοι «τρώνε φάπες», ενώ την έκλεισε με τη φράση «άντε και στα τραίνα».

Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Κοντζές διέγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter.