Για «ανούσιες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μιλά για «δικέφαλο μνημονιακό κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» που αποδεικνύεται από την «κοινή κάθοδο στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Φαίνεται ότι η ψυχρολουσία της Κυριακής μετά τις πρόσκαιρες θριαμβολογίες οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανούσιες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: «Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να “καπελώσουμε” κομματικά τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σεβόμενοι την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια τους, μακριά από κομματικά χρίσματα».

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «στις περισσότερες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους υπάρχει στο δεύτερο γύρο αντιπαράθεση υποψηφίων που προέρχονται από το χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με τους υποψήφιους που έχουν το κομματικό χρίσμα της ΝΔ. Όποιος βέβαια είναι εγκλωβισμένος διαρκώς στο “όνειρο” για την εξ εφόδου κατάληψη της εξουσίας και μόνον, αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν ικανοί, προοδευτικοί, αποτελεσματικοί και ενωτικοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες που είναι αποδεκτοί από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για «συγχωροχάρτι στη Χρυσή Αύγη.

«Ο εγκλωβισμός και η αγωνία οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένοχες “διαρροές” προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στη ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Και με την ευκαιρία: Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;».