Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, που ξεκίνησε σαν σήμερα το 1989, αποτέλεσε αφορμή για τον Νίκο Δένδια να κάνει αναφορά και στο Κυπριακό. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, μέσω του οποίου τόνισε πως ήρθε η ώρα να πέσει και το «τείχος της Λευκωσίας».

«Το Τείχος του Βερολίνου χώρισε όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά και την ανθρωπότητα στα δύο. Στις 9/11/89 αποδείχτηκε ότι οι αγώνες για την ελευθερία δεν είναι μάταιοι. Ήρθε η ώρα να ενωθεί η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης και να πέσει το “τείχος της Λευκωσίας”, έγραψε ο κ. Δένδιας στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Βαρβιτσιώτης: Νίκη του ελεύθερου κόσμου απέναντι στον ολοκληρωτισμό

Από την πλευρά του, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter:

«Η πτώση του Τείχους πριν από 31 χρόνια άλλαξε την Ευρώπη. Αποτέλεσε τη νίκη του ελεύθερου κόσμου απέναντι στον ολοκληρωτισμό. Στην Ευρώπη του Σήμερα δεν χωρούν “τείχη” διχασμού, ούτε διαχωριστικές γραμμές, ούτε διχοτομημένες πρωτεύουσες. Ενωμένοι θα πετύχουμε!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.