Θετικά διακείμενος στην πρόσκληση που του έχει απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να παραστεί το 2021 στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο κληρονομικός διάδοχος του βρετανικού θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Θυμίζουμε ότι πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει στείλει προσωπική επιστολή στους ηγέτες – εκπροσώπους των τριών δυνάμεων που συνέλαβαν καθοριστικά στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον οθωμανικό ζυγό, ήτοι στη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία και τη Γαλλία.

Ο Κάρολος έχει δείξει κατά καιρούς τα φιλικά αισθήματα που τρέφει προς τη χώρα μας επισκεπτόμενος τόσο την ελληνική πρωτεύουσα όσο και τα νησιά ενώ μόλις πριν από τρεις μήνες είχε δηλώσει πως «η Ελλάδα είναι μέρος της ταυτότητάς μου» εξαίροντας την αντοχή του λαού μας που έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Το μόνο που προβληματίζει τον μακροβιότερο άμεσο διάδοχο θρόνου στον κόσμο (έχοντας λάβει τον τίτλο του βασιλιά εν αναμονή στην ηλικία των 3 ετών, όταν η μητέρα του Ελισάβετ στέφθηκε βασίλισσα) είναι σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και η Ελλάδα όταν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, αναφορικά με την πανδημία. Εάν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα ή εν πάση περιπτώσει δεν βρίσκεται σε δραματικά επίπεδα, θα έρθει στην Αθήνα.