Με μεγάλη συμμετοχή αθηναίων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου της «Ανοιχτής Πόλης» στα Προπύλαια. Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση, να συμπορευθούν με την «Ανοιχτή Πόλη» για τη μεγάλη αλλαγή που η Αθήνα και οι άνθρωποί της δικαιούνται.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του είπε:

– «Η Αθήνα θα γυρίσει σελίδα. Όχι μόνο για να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα σε αυτούς που μας καταστρέφουν τη ζωή. Αλλά και για να σταθεί όρθια απέναντι στην κρίση. Να ανοίξει τον καινούριο δρόμο. Το δρόμο της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους της».

– «Εμείς λέμε στους πολίτες της Αθήνας. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν υπάρχουν αυταπάτες. Ξέρετε από τώρα τι ψηφίζετε. Αν σας ενδιαφέρει να είναι το νερό δημόσιο, αν σας ενδιαφέρει να προστατευτούν τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς, αν σας ενδιαφέρει να είναι ο δήμος στο πλευρό της πόλης και της κοινωνίας, ξέρετε τι να κάνετε σε 15 μέρες».

– «Και να συμμαχήσουν μαζί μας πάνω σε πέντε σημεία. Σε πέντε δεσμεύσεις για την πόλη. Όλα για την αλληλεγγύη, όλα για την ποιότητα ζωής, όλα για να σταθεί η πόλη στα πόδια της, όλα για τον πολιτισμό, όλα για την δημοκρατία».

– «Ας πιστέψουμε στη νίκη λοιπόν. Απέχουμε μόλις δύο εβδομάδες από αυτήν. Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εδώ, που; Ας ανεβάσουμε λοιπόν στροφές. Με χαρά, με καθαρό χαμόγελο, με σιγουριά, να συναντηθούμε με όλους τους πολίτες της Αθήνας. Και να τους κερδίσουμε, όχι στην βάση του πόσο συμπαθείς είμαστε, αλλά στην προοπτική μιας μεγάλης αλλαγής στην πόλη. Πάμε να νικήσουμε. Ούτε μια μέρα χαμένη. Αλλάζουμε την Αθήνα τώρα!!»

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο

Εν τω μεταξύ σήμερα Δευτέρα, ο Γ. Σακελλαρίδης περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο (Ερμού, Αθηνάς, Ευριπίδου, Αιόλου, Αγ. Ειρήνη), συνομίλησε και άκουσε τα προβλήματα των καταστηματαρχών και των εργαζομένων. Του μετέφεραν την προσωπική τους εμπειρία για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι προσπαθούν με μεγάλες δυσκολίες να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους. Επίσης, όπως σημείωναν οι ίδιοι με αγανάκτηση, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επιβαρύνει οικονομικά τα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα του κέντρου της πόλης έναντι των μεγάλων αλυσίδων. Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, και για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνεται η άποψη της Ανοιχτής Πόλης ότι η οικονομική κρίση ευθύνεται για τα λουκέτα και ότι οι πολίτες έχουν χρόνο, αλλά δεν έχουν χρήματα για αγορές.

Ο Γ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι ως νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους θα υλοποιήσει μία σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας.