Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «πόλο ανάπτυξης για ολόκληρη τη Θράκη» την συγκεκριμένη επένδυση.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η χρονική συγκυρία της επίσκεψής μου, γι’ αυτό ήθελα να έρθω στο λιμάνι καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι είχαμε τέσσερις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, οι οποίες όλες φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και θα αξιολογηθούν τώρα από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εύχομαι, να μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ σύντομα ώστε πράγματι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνει αυτό το οποίο όλοι οραματιζόμαστε: ένας πόλος ανάπτυξης, όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, για ολόκληρη τη Θράκη. Νομίζω ότι είναι μία επένδυση η οποία θα καταστήσει την Αλεξανδρούπολη οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό κέντρο. Οπότε, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι είχαμε τέσσερις καθώς φαίνεται πολύ αξιόπιστες προσφορές. Και, βέβαια, προσβλέπουμε τώρα στην ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων του διαγωνισμού», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του γιατί επισκέφθηκε το Λιμάνι την επομένη της ανακοίνωσης των ενδιαφερομένων σχημάτων να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση.

Είπε ότι είναι ικανοποιημένος γιατί πρόκειται για τέσσερις πολύ αξιόπιστες προτάσεις και προσβλέπει στην ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων του διαγωνισμού.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε για λίγο στον χώρο του λιμανιού και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ του έδειξε την έκταση στην οποία θα γίνει η επένδυση.

Ο κ. Χατζημιχαήλ εξέφρασε τη χαρά του γιατί η επίσκεψη του πρωθυπουργού συνέπεσε με την επέτειο των 150 χρόνων του λιμανιού.