Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Γιώργος Δελαστίκ το πρωί της 15ης Οκτωβρίου. Ο γνωστός δημοσιογράφος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952 και σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, αλλά τον κέρδισε άλλος χώρος.

Ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος (απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015) και στο περιοδικό Επίκαιρα. Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό Πριν στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα Πριν. Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA.

Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

«Ο Γιώργος Δελαστίκ ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ ως το 1989, όπου και αποχώρησε και εντάχθηκε στο ΝΑΡ», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, καταλήγοντας «το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Γ. Δελαστίκ».