Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη γειτονική χώρα.

Υποδεχόμενος τον κ. Μεϊμαράκη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ των Βαλκανικών χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη εξυπηρετεί ακριβώς αυτή την ενίσχυση της γέφυρας περιφερειακής συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών project, μεταξύ των περιοχών της περιοχής».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε και στον κ. Ράμα τη διαβεβαίωση πως «η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την Αλβανία στην προσπάθειά της για την ένταξή της στην Ε.Ε.». Τόνισε ότι με συζήτηση και ειλικρίνεια θα βρεθούν λύσεις, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η υπάρχουσα καλή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. «Οι σχέσεις είναι καλές, παρά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και αυτό αποδεικνύεται από το διάλογο και τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των αρμοδίων υπουργών» ανέφερε χαρακτηρίστηκα ο κ. Μεϊμαράκης.

Απαντώντας ο κ. Ράμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που συνεχίζει να παρέχει η Ελλάδα για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ προωθώντας την ευρωπαϊκή της ατζέντα και τόνισε ότι οι ήδη καλές σχέσεις των δύο χωρών θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. «Κάθε πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσά μας μπορεί και πρέπει να λυθεί. Δεν υπάρχουν γείτονες που να μην έχουν προβλήματα. Όποια κι αν είναι τα προβλήματα τα συζητάμε με ηρεμία και δίνουμε λύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ράμα ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη να μεταφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Αλβανία.