Δημοσκόπηση STAR: Στο 18% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Η πλειοψηφία δεν θέλει συμβιβασμό με την Τουρκία και lockdown

Πώς αξιολογούνται οι υπουργοί της κυβέρνησης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:31
24/09/2020
Δημοσκόπηση STAR: Στο 18% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Η πλειοψηφία δεν θέλει συμβιβασμό με την Τουρκία και lockdown
53
loading

Στη δημοσκόπηση της MRB για το STAR η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 18%, ενώ οι πολίτες δεν θέλουν συμβιβασμό με την Τουρκία και νέο lockdown.

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.009 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 39%,  ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, το ΚΙΝΑΛ 5%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 4,1%, το ΜέΡΑ 25 2,9%, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 13,1%. Το άλλο κόμμα φτάνει σε ποσοστό 4,6% και στο 5,6% το λευκό - άκυρο - αποχή.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός στο 44,9%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί στο 24,6%.

Η απάντηση σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο

Το 47,7% των Ελλήνων θεωρεί πως δεν θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με την Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό θερμό επεισόδιο. Ενώ το 43,8% πιστεύει πως ο συμβιβασμό είναι η καλύτερη λύση.

«Όχι» σε lockdown

Η πλειοψηφία των πολιτών είναι ξεκάθαρο αντίθετο με την επιβολή ενός lockdown στην περιοχή του.

Συγκεκριμένα το 70,5% διαφωνεί με την επιβολή τοπικού lockdown, ενώ το 26% συμφωνεί.

H αξιολόγηση των υπουργών

Στη δημοσκόπηση του STAR υπήρξε και ερώτημα σχετικά με τους υπουργούς της κυβέρνησης και το πόσο θετική ή όχι είναι η άποψη των πολιτών.

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην κορυφή με 55,2%, ενώ ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

53
σχόλια
 1. avatar 60λεπτος

  Βλεπω λεφτά απο τους φόρους μας πηγαίνουν για πληρωμές σχολιαστων.

 2. avatar Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Τα τελικά ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB, (με αφαίρεση των \"αρνητών έγκυρης ψήφου\" και αναλογική κατανομή στα υπόλοιπα κόμματα της \"αδιευκρίνιστης ψήφου\"), είναι: Νέα Δημοκρατία
  47,97 %, Σύριζα 25,83 %, Κίνημα αλλαγής 6,15 %, ΚΚΕ 5,53 %, Ελληνική Λύση 5,04 %, Μέρα 25 3,56 % και \'Αλλο Κόμμα 5,65 %.
  Επειδή οι εθνικές εκλογές γίνονται για την ανάδειξη βουλευτών, οι οποίοι αναδεικνύουν την κυβέρνηση της χώρας, ας δούμε τι σημαίνουν τα τελικά ευρήματα αυτά της δημοσκόπησης.
  Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε πεντακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 26,36 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων και των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 153, Σύριζα 82, Κίνημα Αλλαγής 20, ΚΚΕ 18 , Ελληνική Λύση 16 και Μέρα 25 11.
  Εάν επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 177, Σύριζα 69, Κίνημα Αλλαγής 16, ΚΚΕ 15, Ελληνική Λύση 13 και Μέρα 25 10.
  Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε εξακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 22,14 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

  1. avatar Ετσι ειναι

   Στις επόμενες επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ θα παρει 180 βουλευτες. Αλλά ο Συριζα τοτε θα έχει διασπαστεί σε δύο κόμματα, το ένα με τον Τσκαλώτο που θα πάρει 7% και ένα με τον Τσίπρα στο 5%. Ο Συριζα βαράει διάλυση, ειναι φανερό.

 3. avatar Ούστ! Ξεφτίλα!

  Βγήκε το γνωστό τρόλ της κυβέρνησης των αχρήστων για να μας τα ζαλίσει με τις ανοησίες του. Πληρώνεσαι με το κομμάτι, με τη λέξη ή με την ενότητα;

  1. avatar Πασιγνωστος

   Τα σχολια του τα είδα και στο σαιτ του Πρώτου θέματος. Σίγουρα πρόκειται περί 0.60. Απλά αγνοήστε τα σχολια του. Μόνο κάποιος χωρίς αξιοπρέπεια θα δεχόταν να γίνει πληρωμένο κομματικό τρολ

   1. avatar @Πασιγνωστος Συριζοτρόλ

    Δεν ξερω ποιοί κάνουν τις δεκάδες αναλύσεις, αλλα ειναι πολύ ευστοχες, εξαιρετικά τεκμηριωμένες και διαλύουν τον Συριζα.
    Εσύ σίγουρα πρόκειται περί φοβισμένου 0.60 απο την Κουμουνδούρου.
    Αγνοούμε όλα τα έμμισθα σχολια του Συριζα. Μόνο κάποιος χωρίς αξιοπρέπεια θα δεχόταν να γίνει πληρωμένο κομματικό τρολ του Συριζα σαν εσένα.
    Γελάνε και τα τσιμέντα που βλέπετε παντού τρόλ, ενω εσείς οι ίδιοι ειστε συριζοτρόλ του χειρίστου είδους, που γράφετε και απαντάτε οι ίδιοι στον εαυτό σας.
    Ομως αποτυχατε. Ο λαός ξύπνησε, ειναι αργά για δάκρυα.

  2. avatar @Ούστ! Ξεφτίλα συριζοτρόλ!

   Βγήκε το γνωστό τρόλ του Συριζα των αχρήστων φασιστερών για να μας τα ζαλίσει με τις ανοησίες του. Πληρώνεσαι με το κομμάτι, με τη λέξη ή με την ενότητα;

 4. avatar Από την πλέον αξιόπιστη ελληνική εταιρία δημοσκοπήσεων: Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, (δηλαδή διαφορά 26,36 %)!!!

  Την 10-09-2020 ανακοινώθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, (η οποία θεωρείται ως η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων, με κριτήριο την επίδοση για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 07-07-2019), για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο, (7,2 %) και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, (13,9 %), τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, Κίνημα Αλλαγής 7,35 %, ΚΚΕ 6,33 %, Ελληνική Λύση 3,80 %, Μέρα 25 2,78 % και \'Αλλο Κόμμα 3,92 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε πεντακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 26,36 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων και των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 164, Σύριζα 80, Κίνημα Αλλαγής 24, ΚΚΕ 20 και Ελληνική Λύση 12. Εάν επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 187, Σύριζα 66, Κίνημα Αλλαγής 20, ΚΚΕ 17 και Ελληνική Λύση 10.

 5. avatar από Σωτήρη

  απλά εύχομαι αυτοί που δίνουν διψήφιο αριθμό στο απόκομμα του ετερόκλητου όχλου του ανεκδιήγητου και αμόρφωτου ψεύτη αλ666, να ξέρουν τι κάνουν ! πριν μιλάνε να έχουν την ικανότητα της Ελληνικής σκέψεως !

 6. avatar Manolo.

  Ήμουν σίγουρος ότι θα βγει νέα μουφοδημοσκοπηση. Μετά από την \"θερμή \'υποδοχή που επιφυλαξαν οι Καρδιτσιωτες στον Κυριάκο, με την αστυνομία να συγκρατεί τιυς εξαγριωμένους πολίτες ηταν απαραίτητη μια δημοσκοπηση 😁😀
  https://m.youtube.com/watch?v=hWUPkz7Xg08

 7. avatar Πέμπτη Πανελλαδική δημοσκοπηση της Prorata

  ΣΧΟΛΙΟ ΩΣ 1500 ΛΕΞΕΙΣ 
  Στις 17 Σεπτεμβρίου δημοσιευτικε η πέμπτη πανελλαδική έρευνα της Prorata με θέμα «Στάσεις και Αντιλήψεις απέναντι στη διαχείριση του Covid – 19 και των συνεπειών του». Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας  :Ενώ προς τα τέλη Μαΐου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (71%) αξιολογούσε θετικά την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, η εικόνα σήμερα έχει αντιστραφεί πλήρως, με το 52% να την αξιολογεί αρνητικά και μόλις το 47% θετικά. Παράλληλα, ανιχνεύεται ραγδαία μεταβολή και σε σχέση με την απόδοση ευθυνών για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες μετρήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πλέον ότι το αποκλειστικό ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει το κράτος (51%), άποψη την οποία κατά τη μέτρηση του Μαΐου συμμερίζονταν μόλις το 29%. το 60% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει ο τουρισμός και το 66% αξιολογεί επίσης αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ΜΜΜ. Τέλος, το 55% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο ανοίγματος και λειτουργίας των σχολείων. Το 64% των πολιτών διατηρούν την άποψη ότι το ΕΣΥ είναι λίγο ή καθόλου προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε 11% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου. ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ :
  https://prorata.gr/amp/2020/09/17/i-ellada-stin-epoxi-koronoiou-i-pempti-ereyna-2/?fbclid=IwAR3U-2JCSaE8VMq3IktrvEdBxV-h3ouImbF7yZclWqXoQ7aEbBuP7WWiNeg

  1. avatar Ιδού η “αξιοπιστία” της εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata…

   \'\"Επειτα από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων κατά την περίοδο των Μνημονίων, στις οποίες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είδαν την αξιοπιστία τους να πέφτει κάθετα, ως συνέπεια αλλεπάλληλων αστοχιών, τα αποτελέσματα των εκλογών του τελευταίου διμήνου (περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές) αποκατέστησαν μέρος της χαμένης αίγλης τους και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη κοινού και πολιτικών.
   Ωστόσο, καταγράφηκαν και μεγάλες αποκλίσεις, που οδήγησαν στην εξαγωγή λανθασμένων πολιτικών συμπερασμάτων. Κι ενώ όλες οι εταιρείες προέβλεψαν την αναμενόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, οι μεγαλύτερες αστοχίες εντοπίστηκαν στην αδυναμία καταγραφής του τελικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της διαφοράς μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος.
   Μεγάλες χαμένες σε αυτή την προεκλογική μάχη σκιαγράφησης του εκλογικού αποτελέσματος ήταν κυρίως η Public Issue του Γιάννη Μαυρή και η Pro Rata.
   (Πηγή: άρθρο του Κώστα Ζαφειρόπουλου, της 09-07-2019, στην \"Εφημερίδα των Συντακτών\", με τίτλο:
   \"Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των δημοσκοπικών εταιριών\"¨)
   Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...

 8. avatar Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Τα τελικά ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB, (με αφαίρεση των \"αρνητών έγκυρης ψήφου\" και αναλογική κατανομή στα υπόλοιπα κόμματα της \"αδιευκρίνιστης ψήφου\"), είναι: Νέα Δημοκρατία
  47,97 %, Σύριζα 25,83 %, Κίνημα αλλαγής 6,15 %, ΚΚΕ 5,53 %, Ελληνική Λύση 5,04 %, Μέρα 25 3,56 % και \'Αλλο Κόμμα 5,65 %.
  Επειδή οι εθνικές εκλογές γίνονται για την ανάδειξη βουλευτών, οι οποίοι αναδεικνύουν την κυβέρνηση της χώρας, ας δούμε τι σημαίνουν τα τελικά ευρήματα αυτά της δημοσκόπησης.
  Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε πεντακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 26,36 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων και των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 153, Σύριζα 82, Κίνημα Αλλαγής 20, ΚΚΕ 18 , Ελληνική Λύση 16 και Μέρα 25 11.
  Εάν επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 177, Σύριζα 69, Κίνημα Αλλαγής 16, ΚΚΕ 15, Ελληνική Λύση 13 και Μέρα 25 10.
  Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε εξακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 22,14 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

 9. avatar Νέα Δημοκρατία 47,97 %, Σύριζα 25,83 %, …

  Σε κάθε δημοσκόπηση υπάρχει ένα ποσοστό \"ασαφούς ψήφου\".
  Το απαρτίζουν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\".
  Τους \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι θα απέχουν, θα ρίξουν άκυρο, θα ρίξουν λευκό.
  Τους \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρους\" αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι αναποφάσιστοι, όσοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι θα πράξουν και όσοι αρνούνται να απαντήσουν.
  Πως αντιμετωπίζουν οι δημοσκόποι το ποσοστό της \"ασαφούς ψήφου\", παγκοσμίως;;;
  Αφαιρούν το ποσοστό των \"αρνητών έγκυρης ψήφου\", (διότι για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος μετρούν μόνον οι έγκυρες ψήφοι...) και επανυπολογίζουν τα ποσοστά των κομμάτων
  και των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\".
  Κατανέμουν σε όλα τα κόμματα το νέο ποσοστό των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\", αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος.
  Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της MRB η \"ασαφής ψήφος\" ήταν 18,7 %, (5,6 % ήταν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και 13,1 % ήταν οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\").
  Τα τελικά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι: Νέα Δημοκρατία 47,97 %, Σύριζα 25,83 %, Κίνημα Αλλαγής 6,15 %, ΚΚΕ 5,53 %, Ελληνική Λύση 5,04 %, Μέρα 25 3,56 % και \'Αλλο Κόμμα 5,65 %.

 10. avatar Τα στοιχεία είναι αμείλικτα…

  Κατά το χρονικό διάστημα από 10-09-2020 έως και 24-09-2020 ανακοινώθηκαν οκτώ, (8), δημοσκοπήσεις.
  Παραθέτω για κάθε μία δημοσκόπηση, (κατά χρονολογική σειρά), τα στοιχεία: ημερομηνία ανακοίνωσης, εταιρία, ποσοστό Νέας Δημοκρατίας, ποσοστό Σύριζα και διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα.
  10-09-2020, Opinion Poll, 51,07 %, 24,71 %, 26,36 %.
  12-09-2020, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 49 %, 25 %, 24 %.
  13-09-2020, Marc, 49,88 %, 24,63 %, 25,25 %.
  17-09-2020, ALCO, 44,38 %, 25,19 %, 19,19 %.
  19-09-2020, GPO, 46,58 %, 26,82 %, 19,76 %.
  23-09-2020, Interview, 45,40 %, 22,98 %, 22,42 %.
  24-09-2020, Pulse, 45,40 %, 26,43 %, 18,97 %.
  24-0-2020, MRB, 47,97 %, 25,83 %, 22,14 %.
  Δηλαδή, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας κινείται από το 44,38 % έως το 51,07 %,
  Το ποσοστό του Σύριζα κινείται από το 22,98 % έως το 26,82 %.
  Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα κινείται από το 18,97 % έως το 26,36 %.
  Τα στοιχεία είναι αμείλικτα...

 11. avatar Τον Σύριζα τον έχουμε χ@σμ@νο…

  Πατόκορφα!!!

 12. avatar Πρωην Νεοδημοκράτης

  Ουτε ΝΔ ουτε Συριζα!!! Ποτε πια!!!

  1. avatar @Πρωην Νεοδημοκράτης

   ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΝΔ, ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
   Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ.
   Η ΝΔ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 60% ΚΑΙ Ο ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3%, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ.
   ΟΙ ΔΕ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ,, ΘΑ ΦΑΝΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
   Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΗΣΕ.

  2. avatar Πάντοτε Νέα Δημοκρατία.

   Ποτέ Σύριζα!!!

 13. avatar No Future

  Έχουμε και λέμε:
  ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5%, ΚΚΕ 4,7%, και ΜέΡΑ 25 2,9%, μας κάνει συνολο 33,6% .... Ένας στους τρεις Έλληνες πιστευει στον Άγιο Βασίλη, στις νεραϊδες, στα ουφο, στα λεφτά υπάρχουν και στα μνημόνια που σκίστηκαν με εθνική υπερηφάνεια... Επίσης ένας στους τέσσερεις θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργο της χώρας το τρελό αγόρι 👦.... Οχι ότι οι άλλοι είναι πολυ καλυτεροι, αλλά σίγουρα δεν έχουν τα χάλια των παραπανω ....

 14. avatar ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

 15. avatar Από την πλέον αξιόπιστη ελληνική εταιρία δημοσκοπήσεων: Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, (δηλαδή διαφορά 26,36 %)!!!

  Την 10-09-2020 ανακοινώθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, (η οποία θεωρείται ως η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων, με κριτήριο την επίδοση για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 07-07-2019), για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο, (7,2 %) και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, (13,9 %), τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, Κίνημα Αλλαγής 7,35 %, ΚΚΕ 6,33 %, Ελληνική Λύση 3,80 %, Μέρα 25 2,78 % και \'Αλλο Κόμμα 3,92 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε πεντακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 26,36 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων και των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 164, Σύριζα 80, Κίνημα Αλλαγής 24, ΚΚΕ 20 και Ελληνική Λύση 12. Εάν επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 187, Σύριζα 66, Κίνημα Αλλαγής 20, ΚΚΕ 17 και Ελληνική Λύση 10.

  1. avatar “Τόσον” και άλλον “τόσον” και άλλον “τόσον” και 16,82 % του “τόσον”.

   Ο Σύριζα ηττήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, με διαφορά 8,32 %. Ας ονομάσουμε τη διαφορά αυτή \"τόσον\". Σήμερα, ηττάται με διαφορά 26,36 %. Δεδομένου ότι 26,36 % = 8,32 % + 8,32 % + 8,32 % + 1,4 % = 8,32 % + 8,32 % + 8,32 % +( 8,32 % Χ 16,82 %). Με απλά λόγια, σήμερα ο Σύριζα ηττάται από τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά: \"Τόσον\" και άλλον \"τόσον\" και άλλον \"τόσον\" και 16,82 % του \"τόσον\".

  2. avatar Κλαίνε τα συριζόπουλα, μοιρολογάνε οι συριζοπούλες…

   Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, ήταν 8,32 %. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, της 10-09-2020, η διαφορά έχει γίνει 26,36 %. Επειδή 26,36 % = (3 Χ 8,32 %) + 1,4 %, είναι προφανές γιατί κλαίνε τα συριζόπουλα, μοιρολογάνε οι συριζοπούλες...
   Διότι ο Κυριάκος τους έχει διευρύνει τους \"ορίζοντες\", (τρεις, (3) φορές και κάτι ακόμα)!!!

  3. avatar Τι να απαντήσουν τώρα οι συριζαίοι λεχρίτες;;;

   Όταν η Νέα Δημοκρατία έχει τέτοιου επιπέδου σχολιαστές, τι να απαντήσουν τώρα οι οι συριζαίοι [...];;; Από τη μία πλευρά είναι οι αητοί και από την άλλη πλευρά τα σπουργιτάκια...

  4. avatar Τι δεν καταλαβαίνεις συριζόπουλο;;;

   Στις εθνικές εκλογές της 07-07-2029, χάσατε με διαφορά 8,32 %.
   Σήμερα, 14 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, χάνετε με διαφορά 26,36 %.
   Δηλαδή: 26,36 % = ( 3 Χ 8,32 %) + 1,40 % = 24,96 % + 1,40 %
   Με απλά λόγια, η διαφορά των 8,32 % υπερτριπλασιάστηκε!!!

  5. avatar Η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων είναι η Opinion Poll.

   Στην τελευταία προεκλογική δημοσκόπησή της, (την 20-06-2019, δεκαέξι, (16), ημέρες πριν από την ημέρα των εθνικών εκλογών...), για τις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η εταιρία προέβλεπε: “Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.
   Συνεκτιμώντας και το περιθώριο απόκλισης που δίνει η Opinion Poll, η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40% και πάντως να κινηθεί στο χώρο της αυτοδυναμίας σε κάθε περίπτωση. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 30% και πάντως να βρεθεί πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών”.
   Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία 39,85 %, Σύριζα 31,53 %.

   1. avatar Έχεις απόλυτα δίκιο.

    Η αξιοπιστία κάθε εταιρίας δημοσκοπήσεων κρίνεται από εάν προβλέψει επιτυχώς ή όχι τα αποτελέσματα εκλογών. Στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, (πριν από 14,5 μήνες περίπου), αποδείχθηκε ότι η εταιρία Opinion Poll είναι η πλέον αξιόπιστη ελληνική εταιρία δημοσκοπήσεων.

 16. avatar Νέα Δημοκρατία 47,97 %, Σύριζα 25,83 %, (δηλαδή διαφορά 22,14 %).

  Σε κάθε δημοσκόπηση υπάρχει ένα ποσοστό \"ασαφούς ψήφου\".
  Το απαρτίζουν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\".
  Τους \"αρνητές έγκυρης ψήφου\"\' αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι θα απέχουν, θα ρίξουν άκυρο, θα ρίξουν λευκό.
  Τους \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρους\" αποτελούν όσοι δηλώνουν ότι αναποφάσιστοι, όσοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι θα πράξουν και όσοι αρνούνται να απαντήσουν.
  Πως αντιμετωπίζουν οι δημοσκόποι το ποσοστό της \"ασαφούς ψήφου\", παγκοσμίως;;;
  Αφαιρούν το ποσοστό των \"αρνητών έγκυρης ψήφου\", (διότι για τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος μετρούν μόνον οι έγκυρες ψήφοι...) και επανυπολογίζουν τα ποσοστά των κομμάτων
  και των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\".
  Κατανέμουν σε όλα τα κόμματα το νέο ποσοστό των \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόρων\", αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος.
  Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της MRB η \"ασαφής ψήφος\" ήταν 18,7 %, (5,6 % ήταν οι \"αρνητές έγκυρης ψήφου\" και 13,1 % ήταν οι \"αδιευκρίνιστης στάσης ψηφοφόροι\").
  Τα τελικά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι: Νέα Δημοκρατία 47,97 %, Σύριζα 25,83 %, Κίνημα Αλλαγής 6,15 %, ΚΚΕ 5,53 %, Ελληνική Λύση 5,04 %, Μέρα 25 3,56 % και \'Αλλο Κόμμα 5,65 %.

 17. avatar Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Νέα Δημοκρατία – Σύριζα 96 – 0.

  Από τις εθνικές εκλογές της 07-07-2019 έχουν παρέλθει 14,5 μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα έχουν ανακοινωθεί 96 δημοσκοπήσεις. Σε όλες η Νέα Δημοκρατία προηγείται συντριπτικά του Σύριζα, άρα το αποτέλεσμα είναι: Νέα Δημοκρατία - Σύριζα 96 - 0.
  Σε 21 από τις δημοσκοπήσεις αυτές, η Νέα Δημοκρατία υπερβαίνει το 50 %, (δηλαδή κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων).

 18. avatar ZAIOI ΣΚΟΥΞΤΕ ΟΕΟ ΛΕΜΕ

  ΟλΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΟΥΡΓΑ Η ΚΕΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟ
  ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 60 ΤΑ ΕΚΑΤΟ
  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ
  Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ
  ΖΗΤΩ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ Η ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ

  1. avatar Μαινεται πόλεμος Τσακαλώτου-Τσίπρα για την αρχηγία του Συριζα

   Ακόμα ρε, και ο πρωην πασόκος και νυν συριζαίος Χρήστος Σπίρτζης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Τσακαλώτο δηλώνοντας: «Η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΤΟ ΛΕΩ ΕΥΘΑΡΣΩΣ». Σφάζονται εκεί μεσα, αλλά προβλέπω να φεύγει ο Τσίπρας και να αναλαμβάνει ο Γιούκλιντ.

  2. avatar από Σωτήρη

   φίλε δεν είναι το θέμα να σκούξουν φίλε !
   Το θέμα είναι να καταλάβουν τι Εθνικό Έγκλημα κάνουν υποστηρίζοντας αυτόν τον ετερόκλητο και αμόρφωτο Εθνομηδενιστικό όχλο ! ! !

 19. avatar ZAIOI ΣΚΟΥΞΤΕ

  ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΦΟΣ
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΛΟ ΣΚΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ

 20. avatar tboni2

  Παπαρούνες μπλε των 20 εκ.ευρώ!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει