Ανακολουθία και άναρθρο πολιτικό λόγο καταλογίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, στον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας την πολιτική στάση και τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με τη συνέντευξη του στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς επιχειρεί, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, να ξεπεράσει την απίστευτη ανακολουθία του και τη δυσχερέστατη θέση στην οποία περιήλθε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ακολουθεί τη γνωστή τακτική του κόμματός του να προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Πεταλωτής.

«Θεωρεί λεονταρισμό την υπευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εργάζεται μαζί με το λαό για τη σωτηρία της χώρας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η ΝΔ και υπό τον κ. Σαμαρά εξακολουθεί να είναι όλο και πιο κατώτερη των περιστάσεων», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει λέγοντας ότι «στον άναρθρο, υποτιθέμενο ”πολιτικό” λόγο του κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει τις καθαρές αποφάσεις και τη στάση ευθύνης. Αυτό που αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο ελληνικός λαός είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί αμηχανία και παραλήρημα στη ΝΔ».