Σκυλακάκης: Mοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων

«Θα τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αποτύχουμε»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:53
15/09/2020
Σκυλακάκης: Mοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων
2
loading

Για την αξιοποίηση των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κοινοτικό προϋπολογισμό στα αμέσως επόμενα χρόνια μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, τονίζοντας ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του «ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αποτύχουμε».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διευκρίνισε ότι σε σύγκριση με την αξιοποίηση περασμένων κοινοτικών κονδυλίων και προγραμμάτων, σήμερα απαιτείται πολύ μεγάλη ταχύτητα στην αξιοποίηση των κονδυλίων που δικαιούμαστε ως χώρα, καθώς χρονικά διαρκεί λιγότερο σε σχέση με τα περασμένα. Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και για πρώτη φορά η αξιοποίηση κονδυλίων συνδέεται άμεσα και με μεταρρυθμίσεις.

Όπως είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης η αξιοποίηση τους απαιτεί μια πραγματική επανάσταση. Απαιτούνται μεταξύ άλλων τεράστιες αλλαγές στην νοοτροπία. Αλλαγή στάση όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, λιγότερο γραφειοκρατία, ανάληψη ευθυνών από όλους.

Επεσήμανε επίσης ότι είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν παράλληλα πόροι και από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στην οικονομία και στην κοινωνία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Λουκάς Κουφοντινας

    Αυτος.....πρεπει.....να εχει πρόβλημα.....εκ γενετής.....εδω στην Ελλάδα ζει ?

  2. avatar ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ

    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ .ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΠΙΝΑ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει