Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως κράτος πειρατή.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με το sigmalive, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε εμφαντικά ότι «η Τουρκία έχει 100% δίκιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα ο Τσελίκ, εκτός από τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως κράτος πειρατή, τόνισε πως: «ξεπερνάνε το μπόι της οι ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει δουλειά στις έρευνες του Oruc Reis και τις γεωτρήσεις της Τουρκίας εντός της υφαλοκρηπίδας της, την οποία έχει καταθέσει στα Ηνωμένα Έθνη μετά την υπογραφή του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, ενώ προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν αστειεύεται με τη Γαλάζια Πατρίδα. Κ

άλεσε μάλιστα την Ελλάδα να σκεφτεί σωστά, να συμπεριφερθεί σωστά και να αποφεύγει τις προκλήσεις.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας χαρακτήρισε «προβοκάτσια της Ελλάδας» την αποστολή στρατιωτών στο Καστελόριζο και υπενθύμισε τη συνθήκη των Παρισίων του 1947 σχετικά με την αποστρατικοποίηση.

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα να αποφεύγει τις προβοκάτσιες στο Καστελόριζο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε τη γνωστή θέση της Τουρκίας ότι «το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα με βάση το διεθνές δίκαιο».

Κατηγόρησε την ΕΕ ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα και χωρίς όρους την Ελλάδα, η οποία έχει μαξιμαλιστικές θέσεις που η Τουρκία δεν συμμερίζεται.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να γίνει ένας αναξιόπιστος συνομιλητής», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος καταφέρθηκε και εναντίον του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο έφτασε να χαρακτηρίσει «ξοφλημένο», που προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά μέσω των κινήσεών του στην ανατ. Μεσόγειο.

Ο Ομέρ Τσελίκ απάντησε επίσης στον Μακρόν ότι αν η Γαλλία έχει κόκκινες γραμμές, τότε έχει και η Τουρκία και θα τις δείξει.