Η υποψηφιότητα Καμίνη για τον δήμο της Αθήνας «είναι μία γκρίζα υποψηφιότητα ταυτισμένη απόλυτα με την γκρίζα και τεφρά μνημονιακή πολιτική την οποία υπηρετεί και εξυπηρετεί, ως απόλυτα ταυτισμένος μαζί της», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Καπερνάρος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Καμίνης «δεν έκανε τίποτε διότι έτσι του είπαν. Δεν αντιγνώμησε σε τίποτε και σε κανέναν διότι «έτσι έπρεπε». Δεν αντιτέθηκε σε κανέναν διότι δεν τόλμησε αφού πρέπει να είναι υπάκουος σ’ αυτούς που τον έβαλαν εκεί. Του διέλυσαν την δημοτική αστυνομία εν μία νυκτί, του κατήργησαν τους σχολικούς φύλακες αφήνοντας τα σχολεία στο έλεος του θεού. Του έκαναν την πόλη γκέτο λαθρομεταναστών, του εγκατέστησαν κέντρα παραεμπορίου και λαθρεμπορίου. Στην Αθήνα επικρατεί το «Φόβος πάνω από την πόλη». Μείωσε τους μισθούς των υπαλλήλων καθαριότητας σχεδόν στο μισό, μείωσε τον αριθμό τους περισσότερο από το μισό. Εδώ και τρία χρόνια έκοψε το γάλα που δινόταν στους υπαλλήλους καθαριότητας για την προστασία της υγείας τους και αυτοθαυμάζεται στα κανάλια ότι είναι οικονόμος».

Στη δήλωσή του, ο κ. Καπερνάρος συνεχίζει, σημειώνοντας: «Έτσι έφτιαξε το δικό του πρωτογενές πλεόνασμα. Ο δήμος χρωστάει της Μιχαλούς κι αυτός δίνει τις επισκευές των οχημάτων σε εξωτερικά συνεργεία. Ο άνθρωπος εξαφανίζει σιγά σιγά την καθαριότητα και τους ανθρώπους της, για να εμφανιστούν οι εργολάβοι αποκομιδής και διαχείρισης. Ο άνθρωπος που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τους εργολάβους – δημοσκόπους. Οι ίδιοι εργολάβοι – δημοσκόποι που δίνουν 3% στο ΠΑΣΟΚ, δίνουν 25% σ’ αυτόν. Η απόλυτη προσβολή της προσωπικότητας του έλληνα πολίτη. Η τέλεια απόγνωση του συστήματος όταν βρίσκεται προ της απώλειας των υποτελών του, δηλαδή των συμφερόντων του.

Η δημαρχιακή του θητεία ατύχησε. Έμεινε πεντάρφανη από την πρώτη ημέρα της. Και κάτι χειρότερο, λοιδορήθηκε. Διότι ο δήμαρχος υπήρξε άτολμος, άνευρος, σιωπηλός έως άλαλος, ενδόσημος και δεδομένος, γκρίζος. Γι’ αυτό και γκρίζα η θητεία του. Και επειδή ξανά είναι υποψήφιος, είναι γκρίζα και η υποψηφιότητά του.

Υ.Γ. Ρωτήστε τον, εάν τον συναντήσετε ποτέ, γιατί θα κάνει στην δεύτερη θητεία του αυτά που δεν έκανε στην πρώτη;».