Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση για το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, τόνισε πως η Τουρκία θα αναπτύξει στην ανατολική Μεσόγειο ακόμη ένα γεωτρύπανο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως η Τουρκία θα επιταχύνει τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο αναπτύσσοντας εκεί στα τέλη του χρόνου ένα ακόμη πλωτό γεωτρύπανο.

«Θα επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις μας στη Μεσόγειο με την ανάπτυξη στο τέλος της χρονιάς του (πλωτού γεωτρύπανου) Kanuni, στο οποίο γίνονται αυτή τη στιγμή εργασίες συντήρησης», δήλωσε ο Ερντογάν λίγο αφού ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ερντογάν: Η Τουρκία έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα τα «καλά νέα» για την Τουρκία που είχε προαναγγείλει την Τετάρτη.

«Η Τουρκία έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία της Μαύρης Θάλασσας», ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και η hurriyet o Ερντογάν έκανε γνωστό πως το Fatih κατάφερε να ανακαλύψει 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου.

«Η Τουρκία εξαρτάται από εξωτερικές πηγές για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα η Τουρκία αναπτύσσει την εθνική της ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική», ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα λόγια του Τούρκου προέδρου κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσής του για την ανακάλυψη του κοιτάσματος.

Μάλιστα ο Ερντογάν ανέφερε πως: «περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα».