Αντώνης Σαμαράς: Το απόστημα έσπασε, η κάθαρση είναι στα χέρια μας

Τι απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό ο Νίκος Παππάς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:37
22/07/2020
Αντώνης Σαμαράς: Το απόστημα έσπασε, η κάθαρση είναι στα χέρια μας
25
loading

«Το απόστημα έσπασε. Η κάθαρση είναι στα χέρια σας. Μέχρι τέλους-Ποτέ ξανά!» ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής.

Και εξήγησε: «Κάνουμε το χρέος μας και το κάνουμε στο ακέραιο. Μέχρι τέλους... Για τη δικαιοσύνη, μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά "παραμάγαζα"… Για τη δημοκρατία μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά σκευωρίες… Για την πατρίδα, μέχρι τέλους! Αδιαπραγμάτευτο…» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, στην ομιλία του για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαιοσύνη.

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Σαμαράς, ανέφερε πως «το 'μέχρι τέλους', είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού! Είναι το "ποτέ ξανά"»!

Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως μην ανησυχείτε, αλλά θα διερευνηθεί κάποια στιγμή και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο.

«Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πως την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Το «μέχρι τέλους» είπε ο κ. Σαμαράς «ήταν η υπόσχεση ενός ανθρώπου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. Ήταν η υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας, για την αποκάλυψη της σκοτεινής αυτής σκευωρίας και των πρωταγωνιστών της, για την απόδοση Δικαιοσύνης, για τους ενόχους [...] Το 'μέχρι τέλους' έγινε η αντίδραση του πολίτη στην αδικία.

Έγινε σύνθημα. Viral που λένε και οι νεότεροι. Έγινε κοινωνικό ρεύμα, μπήκε στην πολιτική ορολογία, υιοθετήθηκε ακόμα και από εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά το «μέχρι τέλους...δεν είναι μνημόνιο να "το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο". Δεν είναι δημοψήφισμα, να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα 'κωλοτούμπα'. Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που δυστυχώς, εσείς δεν έχετε».

Ο πρώην πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν σήμερα «την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου, ώστε να ερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες του από την Δικαιοσύνη!

Πραγματικές ευθύνες, σε πραγματικά δικαστήρια, με πραγματικούς μάρτυρες. Όχι σε στημένες σκευωρίες με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες… Αν είναι αθώος, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε.

Αν όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος - όπως εγώ και η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής πιστεύουμε - τι ακριβώς υπερασπίζεστε; Τι υπερασπίζεστε κ. Τσίπρα; Την πολιτική αθλιότητα; Το 'μαγαζί με τα παραμάγαζα' για να το πω στη γλώσσα του κ. Παπά;

Γιατί αυτό που κάνετε εσείς και ο Παπαγγελόπουλος μέχρι σήμερα, είναι να προβάλλετε συνεχώς ενστάσεις επί της διαδικασίας, μήπως κι εμποδίσετε την έρευνα της σκευωρίας».

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι το «μέχρι τέλους» είναι και κάτι άλλο, πέρα και πάνω από πρόσωπα: «Είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας.

Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού! Είναι το 'ποτέ ξανά!'. Και το 'ποτέ ξανά', μέσα από τη σημερινή ψηφοφορία, δεν είναι ψήφος εκδίκησης! Είναι ψήφος συνείδησης! Είναι ψήφος αποτροπής. Είναι ψήφος απελευθέρωσης από την μαυρίλα και την παρακμή».

Γίνατε όμηροι του Παπαγγελόπουλου, είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως «σας είχα προειδοποιήσει ότι θα γίνετε όμηροί του. Κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε, αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε. Ή μήπως, και τα δύο; Το να ντρέπεστε όμως, δεν το βλέπω. Το ότι ανησυχείτε όμως, το βλέπω! Κι ορθώς...».

Ως φυσικούς αυτουργούς, ο κ. Α. Σαμαράς ανέφερε τους «τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστούς και ως 'μαθητές' του Παπαγγελόπουλου» λέγοντας πως «οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται ήδη στο πόρισμα».

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Καταλάβατε κ. Τσίπρα ότι στην πραγματικότητα δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, όπως κολακεύεστε να πιστεύετε ή όπως φαντάζεστε; Οι δικοί σας, σας κυνηγάνε! Οι πομπές σας.

Ο Νίκος ο Παπάς και ο Μανόλο Πετσίτης. Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και τα βοσκοτόπια. Η Ρένα Δούρου και η Όλγα Γεροβασίλη. Ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη.

Οι δήθεν 'αδιάφθοροι' που κατηγορούνται τώρα για διαφθορά! Κι ένας Θεός ξέρει τι άλλα έχετε κάνει και ποιοι άλλοι θα αποκαλυφθούν... Δικά σας παιδιά, όλοι τους. Παιδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της 'πρώτης φοράς αριστερά'...

Και σας πείραξε η μήνυσή μου; Έχετε ακούσει τι ζήτησε ο πρώην αρχηγός του κόμματός σας κ.Τσίπρα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος; Ζήτησε να διερευνηθούν οι προσωπικές σας ευθύνες για εγκληματική οργάνωση!

Και σας πείραξε η μήνυσή μου; Έχετε ακούσει κ. Τσίπρα τι σας χρεώνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και τότε στενή σας συνεργάτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Μήπως έχετε ακούσει τι λέει για εσάς ο μέντοράς σας και προκάτοχός σας κ. Τσίπρα, ο Αλέκος ο Αλαβάνος; Ότι είστε το σύμβολο της «ηθικής απαξίωσης της Αριστεράς». Και σας πείραξε η μήνυσή μου; Δεν σας αποκάλεσε ο Σαμαράς, κ. Τσίπρα, 'αριστερόστροφο φασίστα'. Ο Μίκης σας το είπε… Για να μην θυμηθώ τι έλεγε ο Μανόλης ο Γλέζος στα στερνά του για εσάς… Γι αυτό σας λέω: δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, κ. Τσίπρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε και το «σχέδιο» και «το παρακράτος που οργανώθηκε μέσα στο Μαξίμου - το «μαγαζί» - θα παραλύσετε τα ανακλαστικά της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ελέγξετε τους «αρμούς της εξουσίας» και θα εξοντώσετε τους αντιπάλους σας…Τώρα όμως αποδείχθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισχυρότερη από το παρακράτος σας και από την άθλια συνωμοσία σας…

Τότε νομίζατε ότι θα 'τελειώσετε' τους αντιπάλους σας, θα διασπάσετε, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, θα διαλύσετε το πολιτικό σύστημα, τρέποντάς μας σε ένοχη φυγή… Όμως η σκευωρία σας, μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς, μας συσπείρωσε και μας ένωσε!

Αυτό ήταν το σχέδιό σας - αλλά απέτυχε οικτρά! Γιατί οι σκευωροί έκαναν το κλασικό σφάλμα που δεν κάνουν ποτέ πολιτικοί με στοιχειώδη δημοκρατική παιδεία: Έκαναν το κλασικό λάθος που κάνουν κακομαθημένα παιδιά κομματικού σωλήνα, που νόμισαν ότι η πολιτική ασκείται όπως οι ίντριγκες ανάμεσα στα αριστερά γκρουπούσκουλα και τις "συνιστώσες". Όπου πάντα επιβραβεύεται ο πιο θρασύς και ο πιο μηχανορράφος».

«Με υποτίμησατε, δεν με είχατε διαβάσατε καλά» είπε ο κ. Σαμαράς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζατε ότι εγώ θα κάτσω ήσυχος; Ότι θα λουφάξω και θα φοβηθώ; Θα σας 'ταράξω στη νομιμότητα'!

Δεν φαντάστηκαν ότι από το πρώτο λεπτό θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων [...] Η αστική συμπεριφορά είναι πολύ ανεκτική απέναντι στη διαφωνία και τους διαφωνούντες. Αλλά ταυτόχρονα είναι αμείλικτη απέναντι στη σκευωρία και στους σκευωρούς!

Η αστική δημοκρατία είναι πολίτευμα αρχών. Κι ένας έντιμος πολιτικός, απαντάει πάντα σκληρά όταν τον αδικήσουν!» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Η απάντηση Παππά

«Ο κ. Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας. Έπρεπε να έχει τα κότσια να εμφανιστεί στην προανακριτική και να καταθέσει, όπως έκανα εγώ που δέχθηκα μια αήθη επίθεση», σχολίασε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον μου και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει τι έκανε αυτός στις συναντήσεις του με τον κ. Μιωνή», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: «Δεν περίμενα ο κ. Σαμαράς να επικαλεστεί το Μακεδονικό, διότι σήμερα είναι εγγυητής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Να θυμίσω στον κ. Σαμαρά ότι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ο πρώτος που τεκμηριωμένα τον κατηγόρησε ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι μισοί από αυτούς που τον χειροκροτούσαν εδώ πριν από λίγο», είπε ο Νίκος Παππάς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Εάν

  Έχεις καθρέφτη Κοίταξε να δεις ένα άλλο τεράστιο απόστημα..... Και όμως κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

 2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  μιλαει η πληρης διαφθορα. δεν θα παμε ποτε μπροστα. η νοβαρτιςπληρωσε εκατομμυρια στην αμερικη για τις λαμογιες της στην ελλαδα και εμεις εδω δεν τρεχει τιποτα. κυνηγαμε αυτους που τους ξεμπροστιασανε. καλα να παθουμε. μνημονια μεχρι να γινουμε αφρικη.

 3. avatar jr.

  Ανατρίχιασα...!!!Η καλυτερη ομιλία ever, πρώην πρωθυπουργού από το βήμα της βουλής...
  Μέχρι τέλους Αντώναρε, χρυσαυγίτες και Συριζανελίτες...μέχρι να εξαυλωθούν.

 4. avatar Ρε

  Αντί να είναι στη φυλακη έχει το θράσος και μιλάει για κάθαρση η [...]
  που δεν έδινε τα κλειδιά του Μαξιμου στον Τσιπρα
  Ο ανήθικος που έδιωξε την καθηγήτρια γιατί μηδενισε το γραπτό του κουφιοκεφαλακη γιου του
  Αυτός είναι ο τοσοδούλης κ Τίποτα που είχαμε πρωθυπουργό 2 χρόνια και μας πέθανε στις περικοπές μισθών και συντάξεων και σε φόρους την ίδια ώρα που οι Νοβαρτοκλεφτες και οι κελπνοκλεφτες ζημιώναν με 23 δις τα δημ ταμεία
  Και παρεδωσε και άδεια ταμεία στον Συριζα να μη το ξεχναμε
  Πολιτική σαπιλα

 5. avatar Μπορεί και να ‘ναι

  Ο χειρότερος πρωθυπουργός της χώρας στη μεταπολίτευση. Υποβίβασε το πολιτικό λόγο φτύνοντας τις λέξεις, μετέτρεψε ένα μεγάλο δημοκρατικό Κόμμα σε ακροδεξιό (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, Μπαλτάκος, Φαήλος κ.α.) διχαστικός, αυταρχικός...2 χρόνια ακόμα στην εξουσία και το happy story θα είχε εξαθλιώσει το σύνολο του πληθυσμού, πλην των δικών του. Μη ξεχνάτε την αυτοκτονία της καθηγήτριας στο ιδιωτικό σχολείο του γιού του, μην ξεχνάτε τι έκανε στο Κων. Μητσοτάκη και την ευθύνη του για την είσοδο των βαρυποινιτών Αλβανών στην Ελλάδα, μη ξεχνάτε τα σκληρά μνημόνια, μη ξεχνάτε ποιον είχε σύμβουλο, τον ιταμό τρόπο του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους....

  1. avatar Ουστ ρε

   Ασε ρε [...] που ψαχνεις διαφορα για να πεις και εσυ κατι. Τους [...] με την ομιλια του εχθες. Σωστος σε ολα ηταν

   1. avatar Με τα ουστ

    δείχνετε το ζόρι σας, σ αυτά και σε βρισιές καταφεύγετε όταν δεν έχετε κάτι να πείτε.
    Μάθε να αρθρώνεις κάπως και μετά να σχολιάζεις, νουδουλάκι!

 6. avatar Εξ Αμάξης *Δεξιά ωραία Κηφισιά*

  Όποιος τα \'χει καλά με την αλήθεια Αντώνιε,
  δεν χρειάζεται να πάει κανέναν μέχρι τέλους.

 7. avatar Κωλοτουμπας

  Το αν ενα κομμα και ενας πολιτικος ειναι καθαρα και τίμια,το βλεπεις απο αυτα που χρωσταει.Οταν ο αλλος χρωσταει στις τραπεζες εκατομμύρια αλλα εχει περιουσια,τοτε κατι δεν ειναι σωστο.

 8. avatar Ευτυχώς δηλαδη που τώρα

  εχει το λογο η δικαιοσύνη, τελος οι πολιτικές φανφαρες, των καθε ιδους αντωνακιδων που έστειλαν την ελλαδα στην μέγγενη των μνημονιων.
  Να δω τι θα λετε μετα την αποφαση της δικαιοσύνης.

 9. avatar Srsrsr

  Oλα αυτα γινονται για να ξεπερασθουν αυτα που ερχονται!! Θα πεσει πεινα και στους δρομους θα βγουν οι ανεργοι με καλασνικοφ.
  Οσο για τους φασιστες και το γελοιο μερος των δηθεν αριστερων, φροντιστε να τους ξαναστειλετε στη Βουλη. Αυτοι ειμαστε και καθε περυσι και καλυτερα. Η πλειοψηφια των πολιτικων ειναι μακακες. Γεωργιαδης, Πολακης, Σαμαρας, Γεννηματα (αν ειναι δυνατον αρχηγος του Κεντρου), Χατζηδακης (ο ανεβαζων και κατεβαζων το Χρηματι
  στηριο !! Ποσα κερδισαν αραγε απο τους φιλους του απο αυτο;). Ο Μητσοτακης γιατι δεν λεει το Ερντογαν Δικτατορα και Φασιστα; ποιον φοβαται;

 10. avatar Άννα A

  Μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης για αυτό τον πολεμά η αχρηστίλα και η φασιστερα. Για αυτό τον ζηλεύει ο μακράν χειρότερος πρωθυπουργός από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ο τσιπρας.

 11. avatar ΝΟΕ

  Τι λέει ο [...]

 12. avatar Gotham city-Batman returns

  Άλλο να το διαβάζει κανείς κι άλλο να τον ακούει/βλέπει κατά την διάρκεια της αναμετάδοσης. Αληθινός καταπέλτης ο Σαμαράς. Επί προσωπικού, αξιωματικά, δικαιωματικά, οικογενειακά, ανθρώπινα, αληθινά, καθημερινά. Αυτή η ομιλία πρέπει να διδάσκεται στην Νομική από το πρώτο έτος.
  Μέχρι τέλους και ποτέ ξανά, κ. Πρωθυπουργέ!

  1. avatar Απάντηση σε: Gotham pity . .

   Το πρόβλημά σου δεν είναι μόνο ότι έχεις χαθεί,
   αλλά ότι έχεις πάει και τριάντα χιλιόμετρα πιο πέρα.

 13. avatar Συγκλονιστική ομιλία

  Ο Σαμαράς ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός, ο πιο αδικημένος κι ο πιο δικαιωμένος.

  1. avatar Απάντηση σε: συγκλονισμένο . .

   Αυτός δεν είναι που \'λεγε ότι . .
   θα κάνει εξεταστική επειδή τα 10δισ το τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν δημιούργημα του Πασοκ για να μας βάλει στο ΔΝΤ και που στην συνέχεια όχι μόνο έκανε την θεαματικότερή κωλοτούμπα κατά της πατρίδας του αλλα συγκυβέρνησε και με τους ίδιους τους προδότες ;
   .
   Για ξανασκέψου το ρε φίλε,
   όχι τώρα όμως,
   όταν θα είσαι παρέα με τον εαυτό σου !

 14. avatar Είναι κρίμα που δεν βάζετε βίντεο με την ομιλία του Σαμαρά. Πρώην Πρωθυπουργός είναι, δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά

  https://www.youtube.com/watch?v=toMXDQED4go

 15. avatar Πού φτάσαμε…

  Ο Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση του Κώστα Μητσοτάκη και παρέδωσε την εξουσία στον άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου... Άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία με αποτέλεσμα να μπουκάρουν χιλιάδες βαρυποινίτες δραπέτες των αλβανικών φυλακών βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ... Κατηγορείται για μίζες της Novartis... Να το παίζει κήνσορας της ηθικής και να κατήγορος του ΣΥΡΙΖΑ!

 16. avatar ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙς ΑΝ ΕΡΧΩΜΑΙ

 17. avatar Ουστ ρε

  Πολυ καλη ομιλια. Εσπευσε ο τζανακοπαππας να επιτεθει

 18. avatar advouk7

  Μη το πιέζεις το παιδί. Θα βγάλει έρπη πάλι.

 19. avatar ποντιξ ο μεγαλοπρεπης!

  το μονο καλο που εκανες και αξιζεις συγχαρητηρια είναι που εριξες τον γερομητσοτακη, τουτον εδω θα βρεθει ένας νεος Σαμαρας?

  1. avatar Απάντηση σε: Πόντικα

   Τον γιό (που ο ίδιος με μηχανορραφίες έστησε πρόεδρο και πρωθυπουργό), δεν μπορεί να τον στενοχωρήσει την στιγμή που πάει να τον σώσει απο τα δόντια της Nogdartis.
   .
   Αν τώρα νομίζεις (σίγουρο αυτο) ότι εγώ δεν είμαι γνήσιος Νεοδημοκράτης, έχε τον νού σου την επόμενη φορά που θα ξυρίζεσαι στον καθρέφτη.

 20. avatar Μπράβο Σαναρα

  Το είπες και το έκανες / θα τους πάω μέχρι τέλους/
  Στείλτε τους φυλακή

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει