«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και στήριξη μας στον υπαστυνόμο. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη» δηλώνει με ανακοίνωση της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την ανάρτηση της νεολαίας στο Facebook

Χθες, Σάββατο 11/7, ο υπαστυνόμος αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του την προστασία των στελεχών και των βουλευτών του κόμματος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί σε δίκη στις 3/9 με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου.

Ο εν λόγω υπαστυνόμος μας διώκεται καθώς κατά την διάρκεια της όλως απρόκλητης και εξαιρετικά βίαιης επίθεσης δυνάμεων της αστυνομιας σε βάρος διαδηλωτών την Πέμπτη 9/7, ενεργώντας στο πλαίσιο των καθηκόντων του, δηλαδή την προστασία στελεχών και βουλευτών του κόμματος που βρίσκονταν στην κινητοποίηση, επιχείρησε να παρέμβει, να εξηγήσει σε συναδέλφους του την ιδιότητα του και να προστατέψει από τον ξυλοδαρμό όπως και την αναίτια και απρόκλητη στοχοποίηση επωνύμου και γνωστού στελεχους του ΣΥΡΙΖΑ μέλους της Κ.Ε. και ηλικίας 67 ετών από τις δυνάμεις της καταστολής.

Τον συγκεκριμένο άνθρωπο επιχειρούν τα μίντια να παρουσιάσουν ως ταραξία κουκουλοφόρο ενώ στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχει ο σύντροφος αυτός με τέτοιες συμπεριφορές και αποτελεί επώνυμο στελεχος με μακρά διαδρομή στον χώρο της Αριστεράς. Ο υπαστυνομος ενήργησε βεβαίως στα πλαίσια των προβλεπόμενων καθηκόντων του, και η δίωξη αυτή σε βάρος του είναι αναίτια και εκδικητική. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός αλλά και πολλοί συνάδελφοι του, διεκδικούν και δείχνουν με την στάση τους το παράδειγμα για την διαφορετική και δημοκρατική λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας.

Κάθε κατηγορία σε βάρος του για πράξεις τις οποίες ουδέποτε διέπραξε δεν ευσταθεί, θα πρέπει να αποσυρθεί, και σε κάθε περίπτωση θα καταρριφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και στήριξη μας στον υπαστυνόμο. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη