Η αυτοδιοίκηση πρέπει να απεμπλακεί από τα πλοκάμια των μεγάλων κομμάτων, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την «ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών», Χάρης Παπαγεωργίου.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη παρατηρούνται φαινόμενα «αποσύνθεσης», ενώ για τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Καλαφάτη σημείωσε ότι είναι υπουργός, «κάτοικος Αθηνών» και τον έκαναν «μεταγραφή» στη Θεσσαλονίκη.

Για τον εαυτό του επισήμανε ότι κινείται σε αντι-Μνημονιακή κατεύθυνση, γι αυτό πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ενημέρωσε σχετικά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί την προεκλογική περίοδο είπε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται, λέει «όχι» στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και δεν βλέπει αντιπάλους, καθώς αντίπαλος είναι τα προβλήματα της πόλης.

Εκτός από την καριέρα του στο μπάσκετ έχει ασχοληθεί συστηματικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών και ζητήματα των ατόμων με αναπηρία.

Ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ο κ. Παπαγεωργίου θεωρεί την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, και τους ελεύθερους χώρους.

Σε επίπεδο Δήμων θα συνεργαστεί με άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, αλλά σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι δεν παίρνει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου.