Κορίτσι από τζάκι με ισχυρές διασυνδέσεις στη Ρουμανία ερωτεύτηκε ο Μιχάλης Λιάπης, που περνά εβδομάδες «ψυχικής ηρεμίας» σε ευρύχωρη βίλα στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Μπρασόβ, μέσα στα χιονισμένα δάση της κεντρικής Ρουμανίας.

Η «Real News» αποκαλύπτει την ταυτότητα της γοητευτικής γυναίκας με την οποία ο πρώην υπουργός ταξίδεψε στη Μαλαισία στις γιορτές: είναι η 29χρονη Άννα Τσιάμπα, κόρη υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, με υψηλές διασυνδέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νεαρή Ρουμάνα έκλεψε την καρδιά του Μιχάλη Λιάπη όχι μόνο με τη γοητευτική της εμφάνιση, όπως γράφει η εφημερίδα, αλλά και με την υψηλού επιπέδου μόρφωση που έλαβε από τους διπλωμάτες γονείς της

Το αγαπημένο της καταφύγιο είναι το σπίτι της μητέρας της στο χωριό Πεστέρα, με θέα στα λιβάδια και τα χιονισμένα όρη του Μπρασόβ.

Εκεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται ο Μιχάλης Λιάπης απολαμβάνοντας στιγμές με την αγαπημένη του.

Η Άννα είναι μοναχοκόρη του Τζορτζ Τσιάμπα που είναι σήμερα υφυπουργός Εξωτερικών της ρουμανικής κυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαρακτηρίζεται διπλωμάτης καριέρας ενώ υπηρέτησε και ως πρέσβης στην Αθήνα έως τον Σεπτέμβριο του 2005.

Η μητέρα της Άννας Αντριάνα χαρακτηρίζεται από ρουμανικές πηγές ως ιδιαιτέρως έμπειρη και ικανή διπλωμάτης.

Η απάντηση της πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα
Σχετικά με το άρθρο «Σε πύργο του Μπρασόβ ο Μιχάλης και η Άννα» που παρουσιάζεται στην εφημερίδα Realnews στις 2 Φεβρουαρίου 2014, η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα θέλει να υπογραμμίσει τα εξής:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο άρθρο είναι εντελώς πλαστά και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλα τα λεγόμενα σχετικά με τις υποτιθέμενες σχέσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη με τον πρώην πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα George Ciamba ή τα μέλη της οικογένειας του τελευταίου, είναι απολύτως αβάσιμα και, κάτι παραπάνω, βλάπτον την προσωπική εικόνα του κυρίου George Ciamba όσο και της μοναδικής του κόρης ηλικίας 10 ετών, Teodora Clara.

Η εφημερίδα απάντησε στην πρεσβεία της Ρουμανίας αναφέροντας: «Οι συντάκτες αποδέχονται ότι υπήρξε εσφαλμένη πληροφόρηση και γι’ αυτό επανορθώνουμε».

Δείτε τις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει η «Real News» από το ταξίδι του Μ. Λιάπη στην Κουάλα Λουμπούρ