Στο σημαντικό επιστημονικό έργο που επιτελεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Γραφείου από τον επικεφαλής τού θεσμικού οργάνου Παναγιώτη Λαργκόβα.

«Το Γραφείο σας είναι πλήρως ανεξάρτητο, με θεσμοθετημένες αρμοδιότητες, όπως έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα της Βουλής, η δε αξιολόγηση των στελεχών του έγινε με γνώμονα αποκλειστικά το επιστημονικό τους έργο», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι η ανεξαρτησία και η επιστημονική κατάρτιση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, καθώς και τα στοιχεία που παρακολουθεί, δίνουν τη δυνατότητα στη Βουλή να διαμορφώσει αντικειμενική άποψη για το πώς προχωρά η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας, παραδίδοντας την έκθεση πεπραγμένων στον κ. Μεϊμαράκη, υπογράμμισε ότι ο τελικός σκοπός αυτού του δημοσιονομικού θεσμού είναι να φανεί χρήσιμος στο ελληνικό κοινοβούλιο, στην πολιτεία και στην κοινωνία.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανεξαρτησία και ανεξάρτητη λειτουργία όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής επισημαίνοντας ότι οι εκθέσεις του Γραφείου δεν υποβάλλονται για έγκριση ούτε κοινοποιούνται προτού δημοσιοποιηθούν, σε οποιοδήποτε φυσικό ή θεσμικό όργανο.