«Ο υπουργός Απασχόλησης δεν είχε καμία αρμοδιότητα για το σχεδιασμό, την έκδοση, τη διαπραγμάτευση, την κυκλοφορία, την αγορά ή την πώληση ομολόγων», δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε παράλληλα ότι με βάση τη νομοθεσία ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν να παρεμβαίνουν στις διαχειριστικές αποφάσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

«Τα ταμεία εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και τις μεγάλες τράπεζες που ήταν οι ανάδοχοι», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Υπογράμμισε δε ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Απασχόλησης θεώρησα ως άμεση προτεραιότητα τη συνολική νομοθετική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του όλου συστήματος».

Για το σκοπό αυτό συστάθηκαν ειδικές επιτροπές που κατάρτισαν προτάσεις «τις οποίες δεν πρόλαβα να νομοθετήσω λόγω των αλλαγών που έγιναν στην κυβέρνηση».

Τη Δευτέρα τελικώς θα καταθέσει ο κ. Αποστολίδης της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά από δικό του αίτημα. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην υπουργού Βασίλη Μαγγίνα.