Το θέμα της ανέγερσης τεμένους στο Βοτανικό προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Πάνο Μπεγίτη να αποδίδει στον ερωτώντα βουλευτή «ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες». Ο Α. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι παραχωρείται η ιδιοκτησία της έκτασης στο Βοτανικό «με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι από τη μία πλευρά η παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, ενώ δεν συνιστά κατά την κυβέρνηση σκάνδαλο ότι χαρίζεται έκταση του Πολεμικού Ναυτικού για τις ανάγκες των μουσουλμάνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο ότι σήμερα είναι κατεσπαρμένοι ανεξέλεγκτα λατρευτικοί χώροι στο Λεκανοπέδιο, αποδίδοντας στον βουλευτή του ΛΑΟΣ «λάθος προσέγγιση με δημιουργία ακραίου και ξενοφοβικού κλίματος λόγω της προεκλογικής συγκυρίας», δεδομένου ότι συνιστά απολύτως δημοκρατική ευθύνη μιας χώρας να υπερασπίζεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ανεξιθρησκία.

«Αν ο κ. Παυλόπουλος είχε φερθεί ως δεξιός, δεν θα έφτανε η ΝΔ εκεί που έφτασε», ήταν η απάντηση του βουλευτή, ο οποίος δευτερολογώντας είπε ότι δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, αλλά η διαφωνία εκφράζεται στη δημιουργία ενός γιγαντιαίου τεμένους με μιναρέδες, με αποτέλεσμα να αποκτά μνημειακό χαρακτήρα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες. Ο Π. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε, τέλος, ότι θα τηρηθούν απολύτως οι πολεοδομικοί όροι της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή τον παραλληλισμό που έκανε ο βουλευτής με το Βατοπέδι, υπόθεση που υπήρξε, όπως είπε, πραγματικό σκάνδαλο.