«Την υπόθεση αυτή δεν την χειρίστηκα, και ουδεμία γνώση είχα περί αυτής πριν προκύψει η σχετική δημόσια συζήτηση, καθώς δεν συνδέθηκε με την άσκηση των καθηκόντων μου ως Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών», τονίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης στο υπόμνημα που υπέβαλε στην εξεταστική για τα ομόλογα.

Όπως εξηγεί, «τα θέματα έκδοσης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ανατέθηκαν από τον πρωθυπουργό, κατά πάγια τακτική, αποκλειστικά στον Υφυπουργό αρμόδιο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επομένως, ουδεμία αρμοδιότητα ή εξουσία είχα ή μπορούσα να ασκήσω στο συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο δεν είχα καμία γνώση».

Διατυπώνει πάντως την εκτίμηση ότι τόσο οι πολιτικοί προϊστάμενοι όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Γ ΛΚ, κινήθηκαν με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει στο υπόμνημά του: «Δεν γνωρίζω δε τίποτα το οποίο να δημιουργεί υπόνοιες για ευθύνες είτε του Υπουργού Απασχόλησης, είτε του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, είτε της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».