Στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους νέους που συγκεντρώνονται στις πλατείες με έναν καφέ ή ένα ποτό στο χέρι, με αποτέλεσμα να απειλείται η δημόσια υγεία λόγω του συγχρωτισμού εν μέσω πανδημίας, αναφέρθηκε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε, «είναι προφανές ότι η πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει όταν απειλείται η υγεία και όταν παραβιάζονται τα μέτρα σε αυτή τη φάση της επιδημίας. Είναι απαράδεκτες οι επιθετικές προς τους πολίτες δηλώσεις του δημάρχου της Αγίας Παρασκευής, ενώ ακολούθησε η κυβέρνηση η οποία έχει την πολιτική ότι όλα πατάσσονται με χρήση βίας».

Όπως τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, «δεν είναι αυτή η απάντηση  απέναντι σε νεολαίους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει τα μέτρα, οι οποίοι εδώ και δύο μήνες είναι κλεισμένοι. Τα ΜΑΤ και τα χημικά δεν αποτελούν ούτε απάντηση ούτε λύση. Και ο δήμος μπορεί να παρέμβει. Και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά. Τρόποι υπάρχουν, όμως έχουμε συνηθίσει από την πλευρά της κυβέρνησης όταν κάτι δεν πάει καλά να χρησιμοποιείται η άμεση καταστολή.

Δεν συμφωνώ με την ύπαρξη τόσο πυκνών συγκεντρώσεων αυτές τις ημέρες, αλλά δε συμφωνώ με αυτή την επιλογή της κυβέρνησης. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσεγγίσει κανείς νέους ανθρώπους, ειδικά μετά από τη συνθήκη μίας μεγάλης περιόδου εγκλεισμού. Υπάρχει και οφείλει να υπάρχει η δύναμη της πειθούς».