«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στη γνώση στα παιδιά με αναπηρία»

Για τις προτεραιότητες στην Παιδεία μίλησε ο υφυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:11
27/12/2013
«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στη γνώση στα παιδιά με αναπηρία»
1
loading

Για τα θέματα που βάζει προτεραιότητα το υπουργείο Παιδείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου.

«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στα παιδιά με αναπηρία στη γνώση. Έρχεται νομοσχέδιο για την τεχνολογία. Μας ενδιαφέρει η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες αλλά και η επαναξιολόγηση διδακτέας ύλης», συμπλήρωσε.

Ο αρμόδιος για την Παιδεία, υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό παρατηρητήριο βίας. «Μπαίνουμε πάνω στο μαθητή για να σπάσουμε τη σιωπή», είπε τονίζοντας ότι 13 συντονιστές λειτουργούν ανά την Ελλάδα.

Στάθηκε και στο θέμα διερεύνησης των εκπαιδευτικών λέγοντας: «Όταν ένας εκπαιδευτικός παίρνει επιπλέον άδεια και πληρώνεται παραπάνω για το μεταπτυχιακό, κανείς δεν διερευνούσε. Τώρα πια θα φέρνει χαρτί», είπε συμπληρώνοντας: «Όταν κάποιος έχει δικαστεί, δεν θα μπορεί να λαμβάνει θέσεις ευθύνης». Αναφέρθηκε και στο θέμα του εξαμήνου λέγοντας ότι αν βρεθεί ο χρόνος για τη διδακτέα ύλη, μπορεί να μην χαθεί. Ξεκαθάρισε όμως ότι το ζήτημα δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar M.L Gore

  Μάλιστα ....
  Θέλουν οι ''ψυχοπονιάρηδες'' , να δώσουν πρόσβαση στην γνώση στα παιδιά με αναπηρία ...............
  και οι αλήτες (οι ψυχοπονιάρηδες) κόβουν λεφτά από ''αναπηρικά επιδόματα'' σε ενήλικους αναπήρους .
  Είδα μια μέρα έναν εκπρόσωπό τους σε ένα κανάλι να λέει τι παίρνουν , και τι πρόκειται να χάσουν οι άνθρωποι και βούρκωσα .
  Και έχεις αυτό εδώ το μουτράκι να μιλάει για ευαισθησία .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει