Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και στο διαδίκτυο, σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σήμερα το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του κόμματος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με τις σχετικές διαρροές και την ονοματολογία.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται συντεταγμένα και με δημοκρατικό τρόπο από τα όργανα του κόμματος και τις δημοτικές παρατάξεις, βάσει της απόφασης της ΚΕ.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα μέλη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ που βοηθούν τις οργανώσεις του κόμματος ανά την Ελλάδα να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες εκλογές, «σύμφωνα και με τη φιλοσοφία του κόμματος, ούτε παρεμβαίνουν, ούτε πολύ περισσότερο ευνοούν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. Σέβονται απόλυτα τις διαδικασίες των τοπικών οργανώσεων και την αυτονομία των δημοτικών κινήσεων».

Τέλος, το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του κόμματος σημειώνει πως «είναι βέβαιο ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσουν στην παγίδα της ονοματολογίας που αποπροσανατολίζει και θα συνεχίσουν τον καθημερινό τους αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής».