Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο θα βάζουν πλέον την υπογραφή τους τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου σε νομοσχέδια, υπουργικές αποφάσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτό έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

«Ακόμη μια ψηφιακή πρωτιά χάρη στις εφαρμογές που εγκαινιάζει καθημερινά το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μπορούν από σήμερα να υπογράφουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου νομοσχέδια, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και υπουργικές αποφάσεις. Με ένα SMS θα ειδοποιούνται να μπουν στην σχετική πλατφόρμα για να εγκρίνουν με την ψηφιακή τους υπογραφή την προτεινόμενη νομοθετική παρέμβαση. Σε λίγους μήνες εντός του 2020 όλο το ελληνικό δημόσιο θα είναι πλέον paperless χάρη στο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων», αναφέρει στο ποστ, στο οποίο έχει κάνει αναφορά και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.