Βορίδης: Να ενισχύσουμε την ταυτότητα του ελληνικού βαμβακιού

Οι εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:40
21/02/2020
Βορίδης: Να ενισχύσουμε την ταυτότητα του ελληνικού βαμβακιού
4
loading

«Το βαμβάκι είναι ένα σοβαρό προϊόν για την Ελλάδα. Σε επίπεδο ΕΕ η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δύο χώρες οι οποίες παράγουν βαμβάκι και έχει σημασία να ενισχύσουμε την ταυτότητα του ελληνικού βαμβακιού, να του δώσουμε προστιθέμενη αξία, να υιοθετήσουμε καλές καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά και να το πιστοποιήσουμε. Αυτή η στρατηγική είναι που τελικώς θα δώσει προστιθέμενη αξία. Και παίρνοντας το βαμβάκι προστιθεμένη αξία θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε και το βασικό αίτημα των παραγωγών μας, που είναι να παίρνουνε μια δίκαιη και τιμή που θα τους επιτρέπει να έχουν ένα καλό εισόδημα».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Βαμβάκι, που διοργανώνουν η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βορίδης στην ομιλία του σημείωσε την σημαντική ανάγκη λειτουργίας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την κοινή δράση που πρέπει να αναπτυχθεί για το βαμβάκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω όλη την παλιά προσέγγιση που μας έχει τελματώσει».

Όπως είπε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, είναι σημαντική ώστε να υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής με το υπουργείο, ενώ αναφέρθηκε και στην ύπαρξη μιας ομάδας εργασίας στο υπουργείο για το βαμβάκι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έχω απόφαση όπου την ανασυγκροτώ. Φτιάχνω ξανά την ομάδα εργασίας όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι της διεπαγγελματικής οργάνωσης, του συλλόγου Ελλήνων βιομηχάνων και κλωστοϋφαντουργών, του συνδέσμου επιχειρήσεων πολλαπλασιαστικού υλικού, και όλων των δημοσίων φορέων που εμπλέκονται στο θέμα του βάμβακος» είπε ο κ. Βορίδης, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους αυτής της ομάδας. «Οι στόχοι είναι η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της βαμβακοκαλλιέργειας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μεταποίησης, η βελτίωση της ποιότητας και η δημιουργία ταυτότητας του ελληνικού βάμβακος, αλλά και η ανάδειξη φιλοπεριβαλλοντικών χαρακτηριστικών» σημείωσε ο υπουργός.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αγροτική παραγωγή, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ειδικά για το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός, εξετάζεται από τον πρωθυπουργό το θέμα της τιμής του αγροτικού πετρελαίου, εφόσον εντοπιστεί δημοσιονομικός χώρος, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, μιλώντας για το ζήτημα που έχει προκύψει με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, είπε ότι έχει υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την πριμοδότηση κατά 75% της ενέργειας που παράγεται από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βάμβακος, ομάδα αγροτών των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας, έκαναν παρέμβαση για να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους στον υπουργό.

Από το βήμα του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, λύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και συνολικά για το πρόβλημα της ενέργειας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar . kyrik

  Aνήξερος εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βορίδης στα Γρεβενά, ισχυριζόμενος ότι «δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυξημένες ροές με το που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας».

  Δεν ήξερε για το προσφυγικό ο Βορίδης..γειά σας κωλοτούμπες!!

 2. avatar sssssss

  Ο Βορίδης; Εκλεκτό παιδί του δικτάτορα Παπαδόπουλου, δηλωμένος φασίστας, “αφρόκρεμα” της ελληνικής ακροδεξιάς, συνοδοιπόρος του Καρατζαφύρερη. Τον μάζεψε ο Σαμαράς στη ΝΔ του- πλέον προίκα στον μικρό Μητσοτάκη- και μέχρι στο όνομά του μιλούσε στη Βουλή. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε δημοκρατικό(;) κόμμα, δηλωμένος εχθρός της Δημοκρατίας. Απίθανο κι όμως Ελληνικό

 3. avatar advouk 7

  O Βορίδης εκνευρίζεται όταν πρέπει ν’ απαντήσει για το Προσφυγικό..τώρα που είναι κύβέρνηση η ΝΔ ! Γιατί άραγέ;

 4. avatar Τόνο Μάσας.

  Βορίδης και Σρέκας τα «άκουσαν» από τους αγρότες στη Λάρισα....
  Οι αγρότες παραπονέθηκαν γιατί -όπως λένε- ο υπουργός, Μάκης Βορίδης είναι «άφαντος» και δεν τους έχει δεχθεί για να μιλήσουν για θέματα τα οποία τους αφορούν -όπως το βαμβάκι- και να ακούσει τα παράπονά τους.

  Οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν στον υπουργό την αγανάκτησή τους και ζήτησαν εκπρόσωπός τους να μιλήσει από το βήμα του συνεδρίου, κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει