«Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να είναι κατά της διεύρυνσης» ξεκαθάρισε σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στις διεργασίες εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, «η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο πυλώνες. Ο ένας είναι η διεύρυνσή του, δηλαδή η αντιστοίχιση ψηφοφόρων και κοινωνικών ομάδων με το κόμμα. Ο άλλος είναι η συζήτηση και η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και με τα άλλα κόμματα του προοδευτικού». Κατά τη γνώμη του «το ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το μεγάλο εύρος της προοδευτικής παράταξης, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί και από το ανθρώπινο δυναμικό που έχει και από τις διαφορετικές ομάδες-εκδοχές που περιλαμβάνει».

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί «τοξικό» τον κ. Παπανδρέου ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν αρνητικός, επισημαίνοντας ότι «με ένα μεγάλο κομμάτι του ΚΙΝΑΛ και ιδιαίτερα με τον κ. Παπανδρέου αλλά και με στελέχη που τον στήριξαν, είναι απολύτως λογικό να έχουμε κοινά», τονίζοντας ότι «πρέπει να βρούμε κοινούς δρόμους, ανεξάρτητα από τα λάθη που πολλοί από εμάς είχαν αντιμετωπίσει και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν».