Η αθώωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, από τη Γερουσία, στην ιστορική δίκη που διεξήχθη με το ερώτημα της καθαίρεσής του για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου, δεν εορτάστηκε μονάχα στον Λευκό Οίκο, αλλά παραδόξως και στην… Αθήνα.

Τα μέλη του Παραρτήματος Ρεπουμπλικάνων στην Ελλάδα πραγματοποίησαν εκδήλωση στην περιοχή του Ελληνικού, προκειμένου να πανηγυρίσουν τη δικαστική απόφαση και «τη λήξη της απέλπιδας απόπειρας των πολιτικών μας αντιπάλων που σηματοδοτεί και την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ που εφαλτήριο έχει το τέλος της φαρσοκωμωδίας με την δήθεν παραπομπή του Προέδρου μας», όπως ανέφερε και η σχετική πρόσκληση.

Έχοντας ως σύνθημα το «4 more years» («4 χρόνια ακόμα») που παραπέμπει στην ενδεχόμενη επανεκλογή Τραμπ στην προεδρία της υπερδύναμης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, Ιωνάθαν Κωνσταντίνου (Jonathan Constantine), ανέφερε στην ομιλία του προς τους καλεσμένους (στους οποίους συγκαταλεγόταν και η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή) πως «πάγιος στόχος μας είναι η σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «η ρητή εντολή μας από την Ουάσιγκτον μας απαγορεύει κάθε παρέμβαση στις πολιτικές διεργασίες ή κομματικά δρώμενα στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα της πολιτικής διαδικασίας αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο μόνο του ελληνικού λαού και των οργάνων του. Μακριά από εμάς κάθε ανάμειξη. Καλοδεχόμαστε στα συνέδρια όλους, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο εντάσσεται».

Πρόσθεσε, δε, πως ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται προσωπικές επιθέσεις στη χώρα μας από κάποια κέντρα που θέλουν να εμφανίζουν τον ένοικο του Λευκού Οίκου συνέταιρο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτό είναι πολύ ψευδές» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βελτιώνονται συνέχεια. Η Τουρκία ενεργεί ως αντιπρόσωπος της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Κίνας. ‘Έχει κάθε συμφέρον ώστε να ματαιωθεί ο αγωγός EastMed και να μην προκόψουν οι υπόλοιποι λαοί της Μεσογείου», επισήμανε.

Αναφορικά με τις κινήσεις των Ρεπουμπλικανών στην Ελλάδα, ο πρόεδρός τους είπε στα μέλη ότι «έχουμε εννέα μήνες σκληρής δουλειάς έως τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020, όπου θα επανεκλέξουμε με μεγάλη διαφορά τον πρόεδρο Τραμπ στο τιμόνι της εγγυήτριας δύναμης της ελευθερίας παγκοσμίως. Δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσουμε καθόλου να εργαζόμαστε άοκνα για τη βελτίωση της γεωστρατηγικής, οικονομικής και πολιτικής θέσης της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Γιατί μια δυνατή Ελλάδα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την Ευρώπη και την Αμερική».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, επισήμανε: «Πάμε για τον Νοέμβριο “Τραμπ ξανά” και σε όποιον δεν αρέσει… ξύδι».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση, όπως δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του Παραρτήματος στο Facebook: