Νίνα Κασιμάτη: Έκπληκτη από την αντίδραση των αστυνομικών για το «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»

«Έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:35
12/12/2019
Νίνα Κασιμάτη: Έκπληκτη από την αντίδραση των αστυνομικών για το «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»
55
loading

Επιστολή στη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, μετά το χαμό που προκάλεσε το σχόλιό της με τη φράση «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι».

Υπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος της ΕΡΤ1 όπου στο σούπερ της Ντόρας Μπακογιάννη έγραψαν: «βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ». Κάποιος χρήστης και διαδικτυακός φίλος της Νίνας Κασιμάτη ανέβασε το screenshot στο facebook. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αστειευτεί με ένα σχόλιο της γράφοντας χαρακτηριστικά: «η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι».

Στην επιστολή της η βουλευτής χαρακτηρίζει «δυσανάλογη και άδικη» την αντίδραση της ΠΟΑΣΥ, επισημαίνοντας ότι έχει «υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών».

«Από την πλευρά μου δηλώνω πως θα συνεχίσω να πρεσβεύω προοδευτικές και δημοκρατικές θέσεις προκειμένου εσείς, οι άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., να μπορείτε να ασκείτε ελεύθερα τα συνδικαλιστικά σας δικαιώματα και καθήκοντα» συνεχίζει «γι’ αυτό και αναμένουμε από εσάς να αναδεικνύετε μέσα από τη συνδικαλιστική σας δράση τα φαινόμενα εκείνα που όντως εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο – πλέον και εσωτερικά ανέλεγκτα – τη ζωή των πολιτών και τη δική σας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που ανέβασε στο Facebook.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΝΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ~
Κοιν.: Π.Ο.ΑΣ.Υ.

11/12/2019

Αξιότιμε Πρόεδρε, κύριε Λιότσο,
Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Πειραιά,

Με έκπληξη διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου με κατηγορείτε για μια γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

H έκπληξη έγκειται στο ότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχεστε, αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της.

Αυτό που όμως με λυπεί επίσης, είναι η δυσανάλογη και άδικη αντίδρασή σας εναντίον μου με ηθικοπλαστικούς όρους σχετικά με το επάγγελμά σας, η οποία μάλλον έχει πολιτικά ελατήρια, όταν θα πρέπει να γνωρίζετε από τη θέση σας πως έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών, αφού έχει περάσει μόνον ενάμισης μήνας από τότε που υπέγραψα Αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υιοθετώντας και καταθέτοντας δικό σας έγγραφο, το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά έτους 2019, με τα δίκαια συνδικαλιστικά αιτήματά σας.

Σας το επισυνάπτω για υπενθύμιση, καθώς βρίσκομαι στο πλευρό σας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σας, όπως και κάθε εργαζομένου που διεκδικεί κεκτημένα δικαιώματα και επίλυση προβλημάτων, γιατί τιμώ το έργο σας και αναγνωρίζω τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε καθημερινά.

Σχετικά, θα ήθελα να σας θυμίσω επίσης, ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κανένας νεκρός από καμία πλευρά, πολίτης ή αστυνομικός, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν άλλων κυβερνήσεων, όπου 19 αστυνομικοί είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, όπως προκύπτει από τον επίσημο κατάλογο πεσόντων στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ. Πιστεύω ότι οι αριθμοί πείθουν άπαντες για την ειδοποιό διαφορά της δικής μας αντίληψης και πολιτικής περί πραγματικής ασφάλειας όλων και έμπρακτου σεβασμού στο αγαθό της ζωής.

Δυστυχώς όμως, η πολύ πρόσφατη επικαιρότητα, με τα φαινόμενα υπερβάλλουσας βίας εκ μέρους συναδέλφων σας εναντίον πολιτών, ακόμα και σήμερα εναντίον νοσοκομειακών γιατρών, δείχνει ότι η υπόθεση του εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας δεν έχει τελειώσει ή μπορεί και να πηγαίνει πολλά βήματα πίσω.

Όπως καλά γνωρίζετε, κάποτε, και μέχρι το ν.2265/1994 με τον οποίον θεσμοθετήθηκε ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ, όσοι αστυνομικοί ζητούσαν τον εκδημοκρατισμό του Σώματος, διώκονταν ως απείθαρχοι και παραβατικοί. Από την πλευρά μου δηλώνω πως θα συνεχίσω να πρεσβεύω προοδευτικές και δημοκρατικές θέσεις προκειμένου εσείς, οι άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., να μπορείτε να ασκείτε ελεύθερα τα συνδικαλιστικά σας δικαιώματα και καθήκοντα, γι’ αυτό και αναμένουμε από εσάς να αναδεικνύετε μέσα από τη συνδικαλιστική σας δράση τα φαινόμενα εκείνα που όντως εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο – πλέον και εσωτερικά ανέλεγκτα – τη ζωή των πολιτών και τη δική σας.

Όλα τα υπόλοιπα, η δημοκρατική πορεία, ευαισθησία και διαδρομή του καθενός από εμάς, είναι γνωστά και κρινόμαστε καθημερινά από την ελληνική κοινωνία.

Με εκτίμηση

Νίνα Γ. Κασιμάτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

55
σχόλια
 1. avatar Νίνα

  Πέρασες ερωτική απογοήτευση;
  Γιατί κορίτσι μου;
  Ηρέμησε λίγο και πάρτο αλλιώς

 2. avatar spyrospeiratis

  ΒΡΙΣΕ -ΒΡΙΣΕ-ΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΜΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ- ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΛΑΚΗ ΤΕΛΕΙΑ.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 3. avatar Θαλής

  Βουλευτής είσαι κυρά μου, δεν μπορείς να λες και γράφεις ό,τι [...] περνάει από το μυαλό σου. Αλλά σάμπως αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει να είσαι πολιτικό πρόσωπο σε μια μη ΣΥΡΙΖΟκρατούμενη κοινωνία;

 4. avatar Αγανακτισμενος πολιτης

  Αυτο το κομμα δεν θα επρεπε να λεγεται Συριζα,Παρακμη θα ηταν το τελειο ονομα του,με ολους αυτους τους αγραμματους γελοιους που εχει μαζεψει!!

 5. avatar Απαράδεκτοι

  Ουαί υμίν Συριζαίοι υποκριτές

 6. avatar fixed

  [...] γιοι ΒΠ αναρχικοί

 7. avatar Εφόσον ενστερνίζεται…

  ...αυτή η 'κυρία' την συγκεκριμένη φράση, αν ήμουν στην προσωπική της φρουρά, θα την κοπάναγα όταν θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση, για να της αρπάξει και να καταλάβει πόσο 'γουρούνι' είμαι που την φυλάω από τις κακοτοπιές...

 8. avatar Κατσικανιάρης

  Μια χαρά τα είπε η κοπέλα, αυτό είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει, ας μην ήτανε γουρούνια και δολοφόνοι.

  1. avatar ΚώσταςΠειραιάς

   Μπράβο [...].Από μηδενικό, μόλις έγινες νούμερο..

  2. avatar @Κατσικανιάρης

   Αν τα γουρούνια είσαστε εσείς και γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που εσείς αποκαλείτε μπάτσους, να υποθέσουμε ότι οι δολοφόνοι είναι στη φυλακή;

  3. avatar kyrik

   Αυτό το σύνθημα ενώνει όλους αυτούς που κουβαλάνε τις μολότοφ και καταστρέφουν τις περιουσίες βιοπαλαιστών. Όσο για αυτή τη μεγαλο-κοπέλα πήρε την πρόσκαιρη δημοσιότητα που μάλλον επεδίωκε με την ανάρτηση της. Χαμένοι στην ανωνυμία του αριστερού βόθρου επιζητούν πρόσκαιρη δημοσιότητα με κάθε δυνατό τρόπο. Τώρα αυτή, πρίν λίγο καιρό κάποιος Γιαννούλης, πιο πρίν κάποιος άλλος και σίγουρα στο μέλλον κάποια νέα φιγούρα.

  4. avatar Εγώ πάλι

   Το ίδιο κουμασι είσαι και εσύ [...]

 9. avatar Ρε παιδιά…

  τι σας κάνει εντύπωση;..Το 90% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τέτοια ιδεολογία..Ανομία..Αναρχία..Ασυδοσία..Μπάχαλο..Τρομοκρατία...Οι άνθρωποι ζουν από αυτό είναι ο τρόπος ζωής τους..τι δε καταλαβαίνεται;..Αν ήταν στο χέρι τους τα 4,5 χρόνια θα είχαν καταργήσει το Σύνταγμα του κράτους..ώστε να μη ξανά πάει ποτέ η Ελλάδα για εκλογές..τι συζητάμε τώρα..'Έφτιαξαν νόμους για τους βαρυποινίτες..έφτιαξαν νόμους για τους μπαχαλάκηδες με τις μολότοφ....υπήρξαν συνήγοροι των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.. των Πυρήνων της φωτιάς..Οι άνθρωποι είναι μιάσματα..Τώρα που μιλάμε είναι στο 20%..Γι αυτό και θα τους τη φέρει γυριστή πλέον ο Άλεξ..Βλέπεις τους είχε ανάγκη για να γίνει κυβέρνηση,..τώρα έχει παγιωθεί ένα 20% ψηφοφόροι όλοι πρώην Πασόκοι..και θα τους τη φέρει γυριστή με ελαφρά πηδηματάκια..θα μαζέψει όοοοολους τους πρώην Πασόκους βουλευτές και θα διώξει όοοολους τους αναρχικούς....και θα γεννηθεί το νέο ΠΑΣΟΚ....Θα πάνε κάποιοι στο Μέρα25..και ίσως λέω ίσως να δούμε τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ..μέσα στη βουλή στις επόμενες εκλογές με αρκετά καλό ποσοστό..

 10. avatar anthelloinas

  το σωστο να λεγεται.. μπραβο στα λογια σου..χειροτεροι και απο τουσ δημοσιους υπαλληλουσ. 1312

 11. avatar γαιδουροβατραχος

  Ε οχι δα
  δεν ειμαι καν δηλωσιας '''φιλοζωος'''',vegan , vegetarian etc
  ειπαμε να τα κραταμε φυλακισμενα , να τους σφαζουμε τα παιδια μπροσ τα ματια τους, να τα τρωμε , να τα κανουμε τομαρια για τσαντες ζωνες παπουτσια , ινσουλινη για διαβητικους,κλπ κλπ κλπ
  να κοροιδευουμε τη φατσα τους
  τον λογο τους
  τον τροπο τους
  την αγαπη τους για τη μπιχλα και τη λασπη
  αλλα βρε αχρηστοι
  βρε αθεοφοβοι
  δε ντρεπεστε ;;
  να λετε μπατσο -δολοφονο το δυσμοιρο γουρουνι;;
  γουρουνι το ντοπερμαν το πιτ μπουλ ο κροκο δηλος του φεουδαρχη που σε ......άει παντιοτροπως 24χ365 ;;
  ο πρετοριανος , ο βουρδουλας;, ο ουγκανος;;
  γιατι γουρουνι;;
  επειδη το σκυλι φορα μια αντιασφυξιογονα μουτσουνα για να σε ψεκαζει ευχαρης στα ματια και τη μυτη
  γουρουνι το [...] της εξελιξης του homo erectus ?το μπατσικό;;
  σα δε ντρεπεστε

 12. avatar ΚώσταςΠειραιάς

  Οι αστυνομικοί της φρουράς της, πως τοποθετούνται στα λεγόμενά της;

 13. avatar Λεει τωρα η κυρια.

  Η ανακοινωση των αστυνομικων εχει πολιτικα κινητρα,η δικη της φραση τι εχει?
  Αλλα ετσι ειναι οι αριστεροι (οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα) ,επικαλουνται την δημοκρατια κατα τα γουστα τους ,θρασυδειλοι και κουφιοι.

 14. avatar ακερσεκοντ

  ας αφήσει την αστυνομική φρουρά που έχει μαζί της σαν βουλευτής και μετά να μιλήσει το [...].

 15. avatar όσκαρ μαν

  μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι αλλά για τις εξαιρέσεις εννοούσε.

 16. avatar spyrospeiratis

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ-ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ -ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ.

 17. avatar Social Distortion.

  Ολυμπιακάραααααααααααααααααα

 18. avatar GNK

  Αν έχεις έστω και λίγη τσίπα θα έπρεπε να παραιτηθείς από βουλευτής. Οι αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι και παρά τα μεμονωμένα περιστατικά που διαπράττουν κάποιοι λίγοι, η πλειοψηφία κάνει καλά την δουλειά της. Αυτό το σύνθημα που έγραψες το λένε κάποιοι μπαχαλάκηδες και αναρχικοί. Μήπως ανήκεις και εσύ σ' αυτούς.

 19. avatar Γιάννης

  Την καλύτερη απάντηση την έδωσαν νομίζω αστυνομικοί:
  Αν μια γαϊδούρα σε κλωτσήσει, δεν έχει νόημα να την κλωτσήσεις και εσύ.

 20. avatar Κοινή γνώμη

  Άδικο έχει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ? Διαχρονικό σύνθημα το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, που ακούγεται παντού!

  1. avatar βρε ουστ!!!!

   τόχεις μάθει καλά το ποιηματάκι σου και το κοτσάρεις παντού.
   και μη καυχιέσαι πως είσαι κοινή γνώμη, μια φτωχή άποψη διαθέτεις....

  2. avatar Στέλιος2018

   Καιρός να σταματήσει λοιπόν, όχι να την προμοτάρει μια Βουλευτίς - που μάλιστα έχει ολόκληρη φρουρά από αστυνομικούς να την προστατεύουν.
   Αν είναι έτσι, να αρχίσουν και τα χρυσαύγουλα τα δικά τους διαχρονικά συνθήματα, ε? Τι λες? Ή μήπως τα φασιστικά σου ιδεώδη θεωρούν μόνο την αριστερίλα καλή?

  3. avatar kyrik

   Βεβαίως και έχει άδικο η συριζαία και κακώς νομίζεις ότι το σχόλιο σου εκφράζει τη κοινή γνώμη. Η κοινή γνώμη απέχει παρασάγγας. Διότι άλλο να φωνάζει αυτή τη χυδαία έκφραση ένας ανεύθυνος έφηβος στο πεζοδρόμιο και άλλο να την ενστερνίζεται και να την γράφει κάποιο μέλος της Βουλής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει