Βαριές κουβέντες ανάμεσα σε Χρυσοχοϊδη – Βαρουφάκη: «Κρίνεστε ως μισάνθρωποι»

«Με ποιο δικαίωμα βάζετε έναν Έλληνα γιατρό να κρίνει αν ένα ανθρώπινο ρετάλι έχει βασανιστεί;»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:08
31/10/2019
Βαριές κουβέντες ανάμεσα σε Χρυσοχοϊδη - Βαρουφάκη: «Κρίνεστε ως μισάνθρωποι»
27
loading

Σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εξελίχθηκε η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια, όταν ο γραμματέας του ΜέΡα 25 είπε ότι το νομοσχέδιο για το άσυλο χαρακτηρίζουν η αναποτελεσματικότητα, η ανηθικότητα και ο μισανθρωπισμός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη για «λαϊκισμό», είπε ότι «βρίσκεται σε σύγχυση και αναφέρεται σε άλλα αφού σήμερα δεν συζητεί η Βουλή τη μεταναστατευτική πολιτική αλλά το δίκαιο του ασύλου», ανέφερε ότι «η εποχή που έλεγε ψέματα και παραπλάνησε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πέρασε» και δήλωσε ότι δεν δέχεται μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας από τον κ. Βαρουφάκη και όσους έχουν τις δικές του απόψεις.

«Η ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας, και Ελλήνων και αλλοδαπών, είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Γι' αυτό, αυτό που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει, από τη μία, ένα δίκαιο ασύλου απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στον σεβασμό των δικαιωμάτων και της υποχρέωσης της εφαρμογής των νόμων και α στο ζήτημα της ασφάλειας» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Βαρουφάκης αντιπαράβαλλε: «Κρίνεστε τόσο ως μισάνθρωποι όσο και ως αναποτελεσματικοί».

«Δεν θα μειώσετε τις ροές των μεταναστών στη χώρα όσο και να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες»

«Η αναποτελεσματικότητα της ανηθικότητάς σας είναι αυτό το οποίο θα θυμούνται οι επόμενες γενιές όσον αφορά νομοσχέδια σαν αυτό», είπε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα μειώσετε τις ροές των μεταναστών στη χώρα όσο και να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες, όσα δικαιώματα και να τους αφαιρέσετε, όσο και να δυσκολέψετε τη ζωή τους. Γιατί οι ροές αυτές έχουν από πίσω τους μια λογική αδυσώπητη που τα δικά σας τοιχαλάκια και ο δικός σας μισανθρωπισμός, όσο αποτελεσματικά κι αν τον εφαρμόσετε, δεν πρόκειται να αποδώσει.

Το μόνο που αφήνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο, μια τέτοια νοοτροπία πίσω της είναι η διχόνοια, είναι ο δηλητηριασμός των ψυχών των Ελλήνων. Δημιουργήσατε εσωτερικά σύνορα, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενοι την κοινή δήλωση Μέρκελ και των υπόλοιπων αρχηγών, οι οποίοι είπαν "ναι" σε όλα, όλοι από όλες τις χώρες.

Αποδεχθήκατε ότι τα νησιά μας έχουν άλλο καθεστώς, υπάρχει ένα νοητό σύνορο. Ξεκίνησε μια ολόκληρη συζήτηση για τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη σε σχέση με τον πρόσφυγα ακόμη κι αυτόν που έχει χαρτιά, που μεταφέρει στους νέους το μήνυμα ότι ένα παιδί που έρχεται βρεγμένο με πνιγμένους τους γονείς του, θα περάσει από αυτή τη διαδικασία που περιγράφετε κι αν είναι από το Πακιστάν ή την Νιγηρία θα επιστρέψει Τουρκία, ενώ ένας Ουκρανός ημιμαφιόζος ο οποίος έρχεται και παίρνει διαμερίσματα, ερημοποιεί το Κουκάκι μέσα από το Αrbnb και παίρνει βίζα Σένγκεν για να ζει στο Βερολίνο. Πρόκειται για μήνυμα δηλητηριώδες».

«Με ποιο δικαίωμα βάζετε έναν Έλληνα γιατρό να κρίνει αν ένα ανθρώπινο ρετάλι έχει βασανιστεί;»

Απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διερωτήθηκε: «Τι σκοπεύετε να κάνετε στους δικούς μας ανθρώπους που εμπλέκετε στο μισανθρωπικό σας νομοσχέδιο; Με ποιο δικαίωμα βάζετε έναν Έλληνα γιατρό να κρίνει αν ένα ανθρώπινο ρετάλι έχει βασανιστεί;

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα ορθό ιατρικό αποτέλεσμα ή αφήνει αλώβητη την ψυχή των γιατρών μας; Πως ο αστυνομικός θα νιώθει όταν γυρίσει στο σπίτι του;

Δημιουργείτε μια ξενοφοβική Ελλάδα, που τελικά βασίζει την πολιτική της σε ένα οικονομικό πρόβλημα, το οποίο έχει έρθει από τις Βρυξέλλες και το οποίο αφελληνίζει τη χώρα, στέλνοντας τα δικά μας παιδιά στο εξωτερικό και τις μόνες πολιτικές που ενστερνίζεται είναι αυτές οι οποίες δηλητηριάζουν την ψυχή των νέων, των παιδιών, των γιατρών μας των αστυνομικών μας».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του, να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες όλοι όσοι βρίσκονται ήδη στον ελληνικό χώρο, να τεθούν στόχοι για το πόσους θα παίρνουμε κάθε χρόνο από που, και να διαπιστεύσουμε αυτούς που έχουμε ήδη εδώ, που ξέρουν καλύτερα τι γίνεται στις χώρες τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριζόμαστε αυτούς που έρχονται.

Χρυσοχοϊδης: «Δεν είναι δικαίωμα κανενός να αποκαλεί το σύνολο του ελληνικού λαού μισάνθρωπους»

«Έχετε δικαίωμα να λέτε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είναι δικαίωμα κανενός να αποκαλεί το σύνολο του ελληνικού λαού μισάνθρωπους», απάντησε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα αδικήσατε βάναυσα τον ελληνικό λαό, γιατί οι Έλληνες σήμερα φιλοξενούν, κάτω από καλές συνθήκες, πολλούς ανθρώπους κάτω από πολλές δομές, οι σχέσεις των ανθρώπων είναι άριστες και αντιμετωπίζουμε ένα οξύτατο ανθρωπιστικό ζήτημα στη διαχείρισή του στα νησιά.

Προφανώς, είστε σε σύγχυση διότι εδώ δεν συζητάμε για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, αλλά για το δίκαιο του ασύλου, την προστασία που αιτούνται οι άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται από πολεμικές περιοχές, από περιοχές που κινδυνεύει η ζωή τους για διάφορους λόγους με βάση, όχι απλώς την κοινοτική οδηγία, αλλά με βάση τη Σύμβαση της Γενεύης, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Εσείς αναφέρεστε στο μεταναστευτικό, όμως, πρέπει να είναι σαφές το εξής: Ότι αυτή τη στιγμή "πουσάρονται" από την Τουρκία μέσα από το Αιγαίο και σε δέκα λεπτά φτάνουν στα νησιά μας, τα οποία είναι ευάλωτα πληθυσμιακά, εθνικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Υπάρχει, όμως, και το θέμα εθνικής ασφάλειας, των κινδύνων που διατρέχει η πατρίδα μας και οι Έλληνες, λόγω της αστάθειας στην περιοχή που το αγνοείτε ή θέλετε να το αγνοείτε, μπροστά στον λαϊκισμό που εκφράσατε εδώ μέσα σήμερα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέληξε, λέγοντας: «Η ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας, και Ελλήνων και αλλοδαπών, είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Γι' αυτό, αυτό που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει από τη μία, ένα δίκαιο ασύλου απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στο σεβασμό των δικαιωμάτων και της υποχρέωσης της εφαρμογής των νόμων και, από την άλλη, στο ζήτημα της ασφάλειας».

«Πήγατε στη Μόρια και δηλώσατε ότι είστε ικανοποιημένος. Ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια, ούτε η πολιτική ηγεσία που πηγαίνει σε ένα τέτοιο κατάπτυστο στρατόπεδο και δηλώνει ικανοποιημένη. Το νομοσχέδιο σας έχει έναν στόχο, την απόρριψη της συντριπτικής πλειοψηφίας για άσυλο», ανταπάντησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25.

Και πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε την απόρριψη αιτήσεων από ανθρώπους που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης για να αποτρέψετε άλλους ανθρώπους. Χρησιμοποιείτε ανθρώπους εργαλειακά και θέλετε να καταστήσετε συνενόχους τους Έλληνες πολίτες. Εμείς δεν θα σας επιτρέψουμε να το κάνετε». Και καταλήγοντας, είπε: «Να μην ξαναμιλήσετε, σας παρακαλώ, για ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό, εσείς διαπράξατε το μεγαλύτερο έγκλημα μεταπολιτευτικά διασύροντας τις οροθετικές γυναίκες».

«Δυστυχώς θα επαναλάβω ότι είστε σε σύγχυση», επανήλθε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «Για άλλο θέμα συζητάμε σήμερα. Κι επειδή η εποχή που λέγατε ό,τι θέλατε κάθε πρωί στα πρωινάδικα και δυστυχώς περάσετε με την προπαγάνδα σας τα ψέματά σας και παραπλανήσατε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, έχει τελειώσει, από δω και πέρα θα παίρνετε απάντηση.

Λέτε ψέματα. Στη Μόρια δεν δήλωσα ικανοποιημένος. Έδωσα συγχαρητήρια στην τοπική κοινωνία και σε όσους αγωνίζονται εκεί. Και από σας και πολλούς εδώ μέσα που έχουν τις δικές σας απόψεις, μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας δεν δέχομαι γιατί εργάζομαι καθημερινά, μαζί με όλους τους συνεργάτες μου, με τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και την Πολιτική Προστασία, να θωρακίσουμε τη χώρα.

Να ξαναδείτε, λοιπόν, το νομοσχέδιο που πραγματικά βοηθά τους ανθρώπους αυτούς που έρχονται και ταυτοχρόνως επιστρέφει όσους δεν έχουν δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Ο μπαρούφας

  συνεχίζει τις μπαρούφες του .Πηρε μερικά ποσοστακια και πήρε αέρα. Όμως δεν κατάλαβε σε ποιον τα λέει , .μ αυτά που λέει πέφτει πολιτικά και δεν παίρνει χαμπάρι. Ο κ.χρυσοχοιδης ειναι έμπειρος υπουργός και δεν πάει με κλειστά τα μάτια.Εσεις οι αριστεροί απλώς τα αφήνατε όλα ανεξέλεγκτα, ας μπει οποίος θέλει. Αλλα όλοι έξω απο το χορό ξέρουν να χορεύουν καλητερα.

 2. avatar Τι χες Γιάννη

  Γιατί δεν παίρνεις μερικούς λαθρο στο σπίτι σου να τους φιλελοξενησεις και να τους παίξεις πιάνο; Είσαι ένας αριστεροφασιστοσαχλαρομπαχαλακης. Αϊ....να σπέρεις κάνα χωράφι σουρ... λο που έφερες τη χωρα στη κατάσταση αυτή αλλά εσύ καπιταλοφσιστα από το μπάχαλο που δημιούργησες κέρδισες με τα "βιβλία" που έγραψες και τις ταινίες που γυρίστηκαν.

 3. avatar spyrospeiratis

  ΟΙ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΙ -ΟΙ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΜΕ 1 Ν ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΛΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ.

 4. avatar Καλλ…….

  ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ-θὰ [...] μας καὶ ντὸ πολλοί πα εἶναι-ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ !! ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ !!!

 5. avatar Κι’εσείς όλοι

  κρίνεστε από την πλειοψηφία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού ως ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ , ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ/ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

 6. avatar άντε παιδιά κάντε πως

  βρίζεστε ,λίγο ακόμα και θα πάρετε κι'εσείς το ΒΡΑΒΕΙΟ που πήρε και η ΜΕΡΚΕΛ και ορισμένα τσακάλια της ΓΕΡΜΑΝΟΧΟΥΝΤΟΕΥΡΩΠΗΣ για την καταστροφή της ΕΛΛΑΔΑΣ που τόσο καλά πληρώνεστε από τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

 7. avatar Τζώνυ με δύο ωμέγα

  "... ενώ ένας Ουκρανός ημιμαφιόζος ο οποίος έρχεται και παίρνει διαμερίσματα, ερημοποιεί το Κουκάκι μέσα από το Αrbnb και παίρνει βίζα Σένγκεν για να ζει στο Βερολίνο."
  Καλά, έχει κόψει κορδέλα αυτός...

 8. avatar Λοιπόν…

  Ο Μιχελάκης ο αδιάβαστος δεν ξέρει τι του γίνεται.

  1. avatar ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΄

   , ,

 9. avatar φροιξος

  κιομως αυτο το ατομο δεχτηκε να γινει υπουργος του Μητσοτακη!! καταντια του Πασοκ!!

  1. avatar Ποννας που επιασε την 17 νοεμβρη , αλλοι εχουν μεγαλο πονο με την γειτονια μας , των λουλουδιων της μονμαρτη……..

   , ,

 10. avatar PanosGianaros

  ΔΕΝ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ . . . . . ΠΡΩΤΑ ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ ,
  και το σαμπουάν το δίνει ο Χρυσοχο'ι'δης . . . !

 11. avatar Ζουδι

  Εγω προτεινω να τον ακουσουμε για αλλη μια φορα (τον μεγα αυτον μεγαλιοτατο [...] )!!!!

 12. avatar Λάμπρoς

  Η αναποτελεσματικότητα και η ανικανότητα της παρούσας κυβέρνησης Ν.Δ. έχει κάνει το υπάρχον πρόβλημα τεράστιο.

 13. avatar ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟ

  [...].ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.ΚΟΥΛΗΣ ΦΑΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟ.

 14. avatar φακη

  ρουφα το αυγο σου .....και κοιτα τα επιτοκια αν τρεχουν και εισπρατης

 15. avatar Ο Μπαρουφάκης μέσα

  και ο Καζάκης έξω. Αυτοί είμαστε...

  1. avatar Καλλ…….

   εἶχε καλύτερο μέσον......

 16. avatar βαρουφη

  οχι μπαρουφες....αν θες μεταναστες να τους πας σπιτι σου αλητη......

 17. avatar βαρειές κουβέντες

  από έναν ελαφρόμυαλο οπαδό του δραχμαζάνη.

 18. avatar ΚΚ. ΑΕ

  Είναι απάνθρωπο υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι κάτω απο το ορία τής φτώχιας. Και για όλα αυτά ευθυνόμαστε εμείς οι Δυτικοί πρώτα με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του φασίστα Μ Αλέξανδρου που μαζί με τα αποικιοκρατικά κράτη το ΝΑΤΟ και την εργοδοσία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την εργασία των προλετάριων και τον πλούτο των χωρών τους. Η υγεία στα άπειρα άδεια κρεβάτια των Κρατικών Νοσοκομείων , εργασία σε μια χώρα με αρνητική ανεργία και παχυλούς μισθούς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς σαν εξιλέωση. Δεν γίνετε μόνο οι φιλάνθρωποι κομμουνιστές να έχουν 5 με 10 μετανάστες ο καθενας στα σπίτια του πρέπει να ευαισθητοποιούνται όλοι . Να σεβόμαστε τον τρόπο ζωής τους να μην τους προκαλούμε με εθνικιστικά σύμβολα όπως αυτά στην Ελληνική σημαία με τις καμπάνες των εκκλησιών με προσβλητικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα. Τι έχουνε να χωρίσουμε οι Ελληνες προλετάριοι με τα εκατομμύρια των αλλοδαπών που θέλουμε να ερθουν και να μείνουν ΤΊΠΟΤΑ.

  1. avatar Καχύποπτος…….

   ΚΚΕ,Ἔ;;;
   ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΝΕΤΕ.ΚΑΙ,ΕΥΤΥΧΩΣ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ !!!

  2. avatar Αφωνος

   πω πω πω...τελικα εσυ και ο Μπαρουφακης πινετε κατι καλο και δε λετε κουβεντα, μοναχοφαηδες.... αδικια ρε φιλε, αδικια

 19. avatar Βρε…

  ..κοιτα ποιος μιλαει... (αυτος που διεθεσε το εξοχικο του με την πισινα κλπ κ τις μισες καταθεσεις του -με τα πολλα μηδενικα-στους λαθροεισβολεις!!!)
  αυτος μιλα... για ονομα ακουστε τον!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει