«Είμαι ένας απλός και συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν πολιτεύτηκα.  Όλα όσα μου ήρθαν δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου. Το Θείο, μερικές φορές, παίζει μπιλιάρδο με τις τύχες των ανθρώπων. Είμαι ένας άνθρωπος παρορμητικός και αυτό μερικές φορές με οδηγεί σε απερισκεψίες και αφέλειες. Έχω ισχυρούς εχθρούς γιατί έχω πατήσει πολλούς… κάλους στη ζωή μου. Δεν έχω υπάρξει ποτέ μέλος κόμματος» τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω του ANT1 με το Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:

«Ούτε καν στα φοιτητικά μου χρόνια. Έχω φίλους και στα δυο κόμματα. Ειδικά στη Νέα Δημοκρατία. Κάποια στιγμή απλά η τύχη το έφερε να μένω δίπλα στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα και αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια φιλία. Ήταν τιμητική η πρότασή του να γίνω υπουργός αλλά είχα επιφυλάξεις. Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα του και δεν δίστασα- ούτε θα διστάσω στο μέλλον, να την υπηρετήσω.  Έκοψα τις επαφές μου με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο αγαπώ και τιμώ ακόμα, για να μη του δημιουργήσω πρόβλημα. Τον θεωρώ πολύ καλό άνθρωπο και πολιτικό. Μιλούσα με κορυφαία στελέχη της ΝΔ όταν ήμουν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια και σχετικά με το σκάνδαλο Novartis ο κ.  Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε πως: «Αν κρίνω από τον ανελέητο και πρόστυχο πόλεμο που δέχομαι είχα δίκαιο πως το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Η κ. Ράικου είναι από τους μεγαλύτερους πολέμιους μου. Εγώ δεν μίλησα για πολιτικά πρόσωπα. Μίλησα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Στην αρχή και η ίδια έλεγε αυτά που λέω εγώ. Μετά από καιρό τα άλλαξε. Το γιατί έγινε αυτό πρέπει να ρωτήσετε την ίδια. Οι διάλογοι που επικαλείται η ίδια, πάντως, δεν στέκουν στη λογική.

Δεν ήταν λάθος μου ότι ενημέρωσα το Μέγαρο Μαξίμου πριν ενημερωθεί η βουλή για το σκάνδαλο Novartis. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και μάλιστα από την προηγούμενη κυβέρνηση από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων όσων εμπλέκονται στη υπόθεση. Θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Εγώ το πολύ- πολύ να χάσω μερικούς φίλους».