Ποιον προαλείφει η κυβέρνηση για να αναλάβει τις αγροτικές επιδοτήσεις

Καθηγητής πανεπιστημίου θα είναι ο νέος επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:52
16/10/2019
Ποιον προαλείφει η κυβέρνηση για να αναλάβει τις αγροτικές επιδοτήσεις
2
loading

Μια ακόμη σημαντική θέση σε δημόσιο οργανισμό ετοιμάζεται μα καλύψει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο αναπληρωτής καθηγητής Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Γρηγόρης Βάρρας αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν προκειμένω τον Μάκη Βορίδη.

Στόχος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και με διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον γεωργικό τομέα.

Ειδικότερα, διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ελλάδας τις ενισχύσεις των δύο κοινοτικών ταμείων για την χρηματοδότηση των γεωργικών δαπανών του κοινοτικού προϋπολογισμού, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) καθώς και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας (ΕΤΑ). Δικαιούχοι των ενισχύσεων αυτών είναι κυρίως οι αγρότες-κτηνοτρόφοι αλλά και οι επενδυτές του αγροτικού τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πλήρωνε κορόιδο

    Νέες καλοπληρωμένες θεσάρες για τους πρόθυμους της ΝΔ. Μετά τους εκατοντάδες συμβούλους στο Μαξίμου και στα υπουργεία.
    Εσύ τους πληρώνεις. Από την τσέπη σου.

  2. avatar mitsos.sveltos

    άντε μπας και ξεβρωμίσει λίγο το σύστημα γιατί αγρότες δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι διότι οι περισσότεροι κάθονται όλη τη μέρα στα καφενεία και έχουν τους μετανάστες να δουλεύουν πλουτίζοντας από εικονικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ τις όποιες φυσικά δεν δικαιούνται αλλά τις παίρνουν και με το παραπάνω , γιατί λοιπόν να σπουδάσει η νέα γενιά αφού ξέρουν ότι τους περιμένουν χοντρές επιδοτήσεις που στην τελική είναι ξεκούραστα λεφτά και ούτε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου δεν βγάζει τόσα το χρόνο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει